Les màquines assentades davant de la sentenciada façana de la vella plaça són el testimoni de la concreció de l'impàs urbanístic que suposa la construcció de la nova plaça Mercat d'Olot. Dels actuals murs exteriors només en quedaran els mosaics artístics que encara els decoren, els quals seran conservats al magatzem del Museu de la Garrotxa. Després de dies, en què es feia difícil la visualització de l'inici de les obres, ara, ja es constaten amb la supressió d'un carril al carrer Mulleres, de l'aixecament del ferm al carrer Antoni Llopis i de l'obertura del mercat provisional al Firalet.

En aquest punt els operaris treballen en l'obertura d'una connexió entre el Firalet i el carrer dels Dolors. Segons fonts de l'Ajuntament, el pas estarà acabat al setembre. Fa pocs dies, l'Ajuntament va programar l'obertura de la connexió per aquest mes, però s'ha retardat per causa de complicacions en les negociacions amb les propietats de soterranis i garatges que donen al pas. Això no obstant, la previsió és que la connexió estigui oberta de manera provisional a la tardor. La idea és que un cop la Illa del Teatre (espai situat entre el carrer Dolors i el mercat provisional) estigui acabada, el camí quedi obert de manera permanent.

En canvi, el que ha de tenir una durada efímera és el mercat provisional inaugurat el vespre del dimecres, dia 10 de juliol. El nou espai comercial ubicat en un dels punts més centrics d'Olot ha tingut una gran acceptació entre els clients, molts dels quals l'han trobat tan ben fet i tan centric que s'han avançat en el temps i han conjecturat que els comerciants el triobaran a faltar. De fet, la bona ordenació de la parades i la solidesa de les estructures ha donat als olotins la sensació que la plaça nova ja estava acabada.