13 de juliol de 2013
13.07.2013

L'alcalde de Lloret lamenta que el jutge no hagi resolt el cas Clotilde abans de l'estiu

Romà Codina assegura que oferirà a Josep Valls tornar a ser primer tinent d'alcalde i portaveu si el cas s'arxiva

13.07.2013 | 07:31
L´alcalde Romà Codina.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va lamentar que el jutge no s'hagi pronunciat sobre les imputacions del cas Clotilde que afecten càrrecs municipals abans de l'estiu. L'alcalde manté que no té cap dubte que les coses s'han fet bé i, per això, li hagués agradat un pronunciament del jutge per poder donar per tancat un cas que, segons reconeix, ha fet mal a la imatge de Lloret. Codina va avançar que si el cas s'arxiva tornarà a oferir a l'exprimer tinent d'alcalde imputat, Josep Valls, ocupar de nou la primera tinença i tornar a ser el portaveu del grup de CiU. A més, va apuntar que davant un possible arxivament estudiaran querellar-se contra el portaveu del Millor, Marc Fuertes.
Codina està convençut que l'equip de govern de l'Ajuntament de Lloret de Mar "no ha fet absolutament res malament" i va descartar que hi hagi hagut cap tracte de favor del consistori cap a l'empresa d'Andrei Petrov, el suposat líder d'una xarxa de blanqueig de capital vinculat amb la màfia russa. El cas Clotilde ha afectat de ple l'Ajuntament de Lloret amb la imputació de l'exalcalde Xavier Crespo i del llavors regidor d'Urbanisme, Josep Valls.
Valls, que va ser detingut i imputat per prevaricació i suborn a finals de gener, va decidir fer un pas al marge fins que el cas s'esclareixi. Continua essent regidor municipal, però va deixar de ser primer tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal de CiU. Una decisió que l'alcalde Codina va acceptar però que ja des del principi va qualificar de temporal. En paral·lel, Valls també va renunciar als seus càrrecs al Consell Comarcal de la Selva.
Sis mesos després, el cas continua estant en fase d'instrucció i Josep Valls continua imputat. Romà Codina va reiterar que "defensa la presumpció d'innocència" i va afegir que també "creu en la innocència" del regidor. Per això, va lamentar que la justícia no sigui més ràpida i no hi hagi encara cap resolució final. "Tenia l'esperança que abans d'agost s'hagués resolt d'alguna manera", va explicar Codina.
L'alcalde confia que l'Ajuntament en surti ben parat i s'arxivi la part de la causa relacionada amb el suposat tracte de favor del consistori cap a l'empresa de Petrov. Codina va avançat que si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) desimputa Valls, immediatament li demanarà que torni a ser primer tinent d'alcalde i portaveu.

Mal a la imatge de Lloret
A més, Codina va detallar que si el cas acaba arxivat, estudiaran querellar-se contra el portaveu del Millor, Marc Fuertes. "Tindrem temps per reflexionar i veure quines accions pot emprendre l'Ajuntament", va explicar l'alcalde, que va ressaltar que hi ha hagut "persones" que han fet declaracions contra Lloret de Mar que han fet "molt mal" a la població, un dels principals destins turístics de la Costa Brava. Codina vol evitar que això quedi impune. "El temps ens donarà la raó perquè des del punt de vista municipal no s'ha fet res malament", va concloure Codina.
L'operació Clotilde va esclatar el 25 de gener quan la Guàrdia Civil va entrar a l'Ajuntament de Lloret de Mar per demanar documentació i va detenir les primeres cinc persones sospitoses de formar part d'aquesta trama de blanqueig de capital de la màfia russa. A partir d'aquí, hi van haver més detinguts i imputats, entre els quals l'exalcalde i diputat del Parlament, Xavier Crespo, i el llavors regidor d'Urbanisme, Josep Valls.
La investigació, recollida en el sumari del cas, apunta que l'organització investigada en el cas Clotilde "havia aconseguit penetrar al consistori a través de pagaments a integrants de la corporació municipal i patrocinis als equips municipals d'hoquei i futbol". A canvi, suposadament l'equip de govern donava un tracte de favor a l'empresa DDC, propietat de Petrov.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook