La unificació dels hospitals Trueta i Santa Caterina passarà de la teoria a la pràctica durant l'últim quatrimestre de 2013. Les propostes que els professionals sanitaris d'un i altre centre han anat ideant conjuntament al llarg d'un any s'inclouran a la manera de treballar a partir de l'octubre. Aquestes accions (17 de moment), pretenen millorar els processos assistencials, l'organització interna dels hospitals, l'atenció als ciutadans i els resultats clínics.

La directora assistencial dels dos hospitals creada a partir del projecte CIMS (format per unificar els serveis dels dos centres) Anna Ochoa, va destacar que es començarà a treballar en l'execució de les 86 accions que van ser proposades en els grups de treball que es van posar en marxa a principi d'any, en els quals hi van participar prop de 200 professionals.

Paral·lelament, el darrer trimestre de l'any es posaran en marxa 6 grups de treball més: un tractarà les diferents cultures organitzatives de les dues institucions, un per millorar el treball en equips, i quatre més que abordaran diferents processos assistencials. En concret, un grup tractarà l'atenció al pacient crític, un altre l'atenció urgent i el dos més (un a cada institució) l'hospital de dia i els gabinets.

El gerent únic dels dos hospitals, Vicenç Martínez Ibáñez va indicar que aquest darrer trimestre també es començaran a implantar les millores en els processos d'hospitalització, quiròfans i d'atenció al pacient crònics que s'han proposat en els respectius grups de treball.

Serà un final d'any en el que es començaran a fer efectius els primers resultats del Projecte CIMS, fruit de la participació i col·laboració de molts dels professionals de les dues institucions, objectius que estan emmarcats en el Pla de Salut 2011-2015 del departament de Salut i que també buscaran la millora dels resultats a l'ICS a Girona i a l'IAS en benefici dels pacients.

Augmenta l'activitat

El Trueta i el Santa Caterina van celebrar ahir unes sessions per valorar el treball conjunt. A l'IAS (empresa que gestiona el Santa Caterina) el director assistencial de la institució, Miquel Carreras, va destacar en l'àmbit hospitalari l'augment del 13,88% en l'activitat en la cirurgia major ambulatòria (1.395 altes. l Trueta s'està fent un increment de l'activitat quirúrgica, amb 759 intervencions quirúrgiques més en el mateix període de l'any passat.