El port de Palamós va rebre ahir el passatger 200.000. Ports de la Generalitat afirma que aquesta xifra referma la Costa Brava com a destinació per als turistes de creuer i genera major activitat econòmica al territori. Aquests 200.000 passatgers han arribat a bord de 255 creuers en el període comprès entre el 2000 i el 2013. Comparativament, l´any 2010, el port de Palamós celebrava l´arribada del passatger 100.000, xifra assolida entre el 2000 i el 2010.

Ara, en quatre anys (del 2010 al 2013), aquest enclavament ha sumat 100.000 passatgers més. De fet, durant les darreres cinc temporades (comptant l´actual), el port empordanès ha rebut una mitjana de 33.000 passatgers per temporada, han informat Ports de la Generalitat

L´ens de l´administració catalana atribueix aquest creixement del sector creuerístic a Palamós a una sèrie de circumstàncies. Per exemple, el port té una ubicació geogràfica excel·lent i disposa les infraestructures, equipaments i serveis per rebre tràfic de creuers.

Per altra banda, Ports també hi relaciona l´esforç institucional per promoure l´activitat de creuers en els principals fòrums del sector. Aquesta tasca promocional que Ports de la Generalitat va iniciar l´any 2000 amb el suport d´altres institucions va culminar l´any 2012 amb la creació de la marca Costa Brava Cruise Ports. La marca promou conjuntament els ports de Palamós i Roses i les seves destinacions turístiques arreu del mercat creuerístic. Aquestes institucions són: Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Cambra de Comerç de Girona i Cambra de Comerç de Palamós.

El passatger 200.000 ha estat una turista britànica que ha arribat a bord del Thomson Dream. Costa Brava Cruise Ports, amb col·laboració amb l´Hotel San Jorge de Platja d´Aro, ha obsequiat la passatgera i el seu acompanyant amb una nit d´hotel, un menú, a escollir, de la campanya gastronòmica del municipi de Palamós, productes típics de l´Empordà i de Palamós.

Curiosament, el creuer Thomson Dream que va portar el passatger 200.000 al port de Palamós també va portar l´any 2010 el passatger 100.000 al port empordanès.

El Thomson Dream farà aquesta temporada nou escales a Palamós, cosa que en mostra la seva fidelització ja que des de l´any 2010 ha visitat el port cada temporada i té previsions de tornar l´any vinent.

El Thomson Dream porta a bord 1.600 passatgers majoritàriament britànics i 600 tripulants. El creuer va arribat procedent del port francès de Calvi i va salpar a la tarda rumb a Palma de Mallorca.