14 de juliol de 2013
14.07.2013

Anglès retira un bust de bronze després de quatre intents de robatori

L'autor de l'obra, Gerard Roca, s'ha ofert desinteressadament a retirar-lo i construir una rèplica de formigó per substituir l'original

14.07.2013 | 00:00
El bust que han intentat robar en quatre ocasions.

L'Ajuntament d'Anglès ha decidit retirar el bust de bronze de la pintora Remedios Varo que està als jardins de Can Cendra per evitar que el puguin robar després que s'hagin produït almenys quatre intents fallits. Així ho ha confirmat el consistori. La decisió es va prendre després del quart intent i amb l'objectiu de poder evitar la desaparició d'aquesta escultura.

Aquest bust, que és una fosa de bronze instal·lat als jardins de Can Cendra, és obra de l'escultor Gerard Roca, i ha estat ell mateix l'encarregat de retirar-lo per evitar la desaparició de l'obra d'art. Com a conseqüència dels diferents intents de robatori l'escultura ha sofert alguns desperfectes a la cara, segons van informar des del consistori.

L'escultor Gerard Roca es va oferir desinteressadament a l'Ajun?tament a retirar la peça i substituir-la per una rèplica de formigó que es posarà al mateix lloc un cop estigui realitzada. El cosnsitori considera que amb la rèplica d'un material menys "llaminer" s'acabaran els intents de robatori.

L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, va voler mostrar el seu agraïment a l'artista local per haver-se ofert a substituir l'escultura. "Amb els quatre intents ja havien fet malbé el pilastre i el bust i vam decidir treure'l", va explicar Espinet.

Un cop s'hagi restaurat aquesta figura, hi ha la intenció de posar-la en alguna dependència municipal encara per determinar. "La posarem en algun lloc de l'Ajuntament, tot i que encara s'ha d'acabar de decidir exactament on podria anar", va destacar l'alcalde.

Espinet va voler recordar, a més, que aquest bust era una obra del mandat anterior però que es va pagar l'any passat amb el pla Rajoy. "Va costar uns 18.000 euros en total i la vam haver d'assumir nosaltres", va lamentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook