El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, va reclamar ahir al PSOE, que es trobava en plena celebració del seu comitè federal, que tingui "respecte" per Catalunya i faci un esforç per "entendre" la seva voluntat. "Demano al PSOE que entengui Catalunya i la respecti, i això passa per comprendre la realitat, la diversitat i la riquesa del nostre país", va afirmar Pelegrí en la inauguració de l'Escola d'Estiu Manuel Carrasco i Formiguera. "En les seves deliberacions sobre l'encaix de Catalunya, el PSOE ha d'entendre que tenim la nostra pròpia personalitat i que volem tenir la nostra llibertat", va reiterar el secretari general d'UDC, que també va mostrar "màxim respecte" pel posicionament del PSC.

Durant el seu discurs a la inauguració de l'Escola d'Estiu, a Caldes de Malavella, Pelegrí va destacar la importància de "formar-se" per poder plantejar les situacions actuals que viu la ciutadania i donar resposta a la població i les seves necessitats. "Unió, amb més de 80 anys d'història ha de focalitzar la formació en un aspecte tant transcendent com els valors del partit -el nostre referent- en l'enfortiment de la democràcia i en l'esperit de llibertat", va subratllar. El secretari general va assegurar que per a ell, la paraula "política" significa "la capacitat de donar resposta a la societat" i, per això, va insistir en la necessitat de conèixer "què li passa a la societat" enmig d'aquesta crisi econòmica i social per poder conèixer la resposta que cal donar. "La política no pot donar resposta a tot però hem de ser conscients d'això per intentar i aconseguir ajudar", va subratllar

Pelegrí també va subratllar els moments difícils que travessa Catalunya i va afirmar que "encara no es veu" la sortida a la crisi econòmica. Segons el secretari general, aquests moments de dificultats sumats al sentiment popular creixent de l'independentisme estan comportant un fraccionament electoral. "Unió ha de ser capaç de donar una resposta per ser garantia de futur", va insistir.

El secretari general d'Unió també va aprofitar per criticar la "voracitat recentralitzadora" del govern del PP per marcar la seva línia política com amb la llei Wert, la reforma local o l'avantprojecte de llei sobre la Unitat de Mercat.