El moviment Avancem, liderat pel dirigent socialista Joan Ignasi Elena, va realitzar ahir la seva segona assemblea a Girona, on van aprofitar per fer una doble crida a totes les forces i moviments polítics d'esquerra per unir esforços al voltant del dret a decidir. "Catalunya necessita una alternativa i demanem a totes les forces polítiques i socials que s'uneixin per construir plegats un camí compartit", va ressaltar Elena.

Segons el dirigent d'Avancem, el col·lectiu ha crescut "quantitativament i qualitativament" en el seu primer any d'història i tenen clar que "no són ni volen ser" un corrent intern d'un partit ni una formació política.

El moviment Avancem va néixer l'any passat a Sant Feliu de Codines com un "catalitzador" que pretenia unir les esquerres catalanes. L'objectiu, des de la seva fundació, va ser crear "un projecte compartit" que aglutinés agents polítics, culturals i socials.

L'acte va aplegar a diversos membres del PSC com l'exdirigent Montserrat Tura, la diputada Marina Geli, l'exalcaldessa de Girona, Anna Pagans, o altres membres d'ERC, ICV, de sindicats com UGT, CCOO o d'entitats socials com Òmnium Gironès i altres agrupacions socials del territori. "L'assemblea ha servit com una reunió de treball per aprovar documents, fixar el full de ruta d'ara endavant i analitzar el que hem fet durant aquest temps", va comentar Elena.

Segons el dirigent del PSC, el moviment està "avançant amb força". "La idea d'una aliança de les esquerres polítiques i socials per generar una alternativa de progrés a Catalunya tira endavant", va afegir.

I és que el líder d'Avancem va afirmar que té clar que "més tard o més d'hora" es farà el referèndum sobiranista. "El dret a decidir serà una realitat perquè ho vol el 80% de la població", va assegurar. Davant d'això, Elena va remarcar que cal "construir plegats" un camí compartit perquè si no es sumen els moviments d'esquerra no hi haurà una alternativa als governs conservadors.