Els veïns del barri de Vinyoles de Pals reclamen al govern municipal que s'oblidi del projecte que ha aprovat per executar uns vials pendents d'acord amb el Pla urbanísic de l'any 1986. Representants de l'Associació de Veïns de Vinyoles, constituïda per interposar una demanda contra els projectes de reparcel·lació urbanística i econòmica, van assistir al ple d'aquest dijous i van reclamar al govern que els garanteixi que mai s'executarà aquest projecte, ni ara ni d'aquí un cert temps. La regidora d'Urbanisme, Maite Servià (CiU), va afirmar que "no hi ha intenció de tirar-lo endavant". Els veïns volen arribar a un acord amb el consistori, de manera que van proposar a la regidora una reunió per el pròxim mes de setembre per tractar aquest assumpte.

L'agost de l'any passat, l'Ajuntament va aprovar aquest projecte, que consisteix a obrir uns nous vials en aquest barri d'acord amb el que figura en el Pla General del 1986. El portaveu dels socialistes, Joan Trias, ara a l'oposició i regidor d'Urbanisme l'anterior mandat, va manifestar que el projecte els havia causat sorpresa perquè ell havia encarregat un estudi sobre la viabilitat de fer els carrers que es preveien el 1986, "amb l'esperit d'anul·lar aquests vials". No obstant això, el projecte "és tot el contrari", de manera que es donen per bons els vials pendents. La tramitació del projecte va aixecar una discussió entre Trias i Servià, ja que l'actual edil d'Urbanisme assegura que l'únic que van fer és acabar la tramitació que el socialista havia començat l'anterior mandat, cosa que l'actual líder de l'oposició nega insistint que el que ell havia sol·licitat era estudiar el que deia el Pla del 1986, no fer-ho.

En tot cas, Trias va defensar que la vintena de finques del barri no tenen cap necessitat d'obrir aquests nous carrers. Així va posar sobre la taula que en la reparcel·lació econòmica dels costos de l'obra hi havia propietaris que havien de fer front a costos de fins a 60.000 euros.

Alguns dels veïns del barri de Vinyoles van assistir al ple, on la presidenta de l'associació va demanar al govern que els escolti i que "ens digui per escrit que no es farà" el projecte de nous vials. La regidora Maite Servià ja va manifestar que l'actual govern municipal deixarà el projecte en un calaix, a la qual cosa la presidenta dels ?veïns va respondre que volen que els deixin sense càrregues urbanístiques per al futur. Per aquest motiu, i paral·lelament a la demanda interposada, volen trobar-se amb Servià i tenir "una cosa tangible perquè aquest projecte no es pugui rescatar mai".