Un desfibril·lador situat a l'ajuntament de Ripoll va permetre salvar la vida d'una turista que patia una aturada cardiorespiratòria en aquesta població. Els fets van succeir el passat 6 de juliol, al voltant de dos quarts de nou del matí, quan un turista que conduïa una autocaravana va estacionar ràpidament el vehicle davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll.

El conductor, que estava alterat i espantat, va demanar amb nerviosisme ajuda urgent als agents, perquè la seva dona acabava de tenir un atac de cor. De manera immediata, efectius dels Mossos van desplaçar-se fins a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll, on es trobava la víctima. Els agents van agafar el desfibril·lador que es troba ubicat sota les escales del consistori i, fent ús d'aquest aparell, van poder començar les tasques de reanimació al comprovar que la dona perdia el coneixement.

Al mateix temps, es va demanar el suport d'una ambulància medicalitzada per poder atendre de forma adequada la turista, amb constància d'antecedents de problemes cardíacs.

Traslladada a l'hospital

Pocs minuts després, vora les nou del matí, va arribar aquest reforç de l'ambulància amb metge a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll. Així, el doctor va poder constatar in situ que gràcies a la utilització del desfibril·lador la dona havia aconseguit recuperar el pols.

Tot i això, la turista va patir una segona aturada cardíaca i l'equip mèdic va haver de reanimar-la de nou. Un cop va estar estabilitzada, els efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van portar a terme el trasllat de la dona, des de Ripoll fins a l'hospital comarcal de Campdevànol.

Després de rebre l'atenció dels serveis mèdics de Campdevànol, la turista va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona, on continua ingressada evolucionant favorablement.