Més d´un centenar de piscines d´arreu de les comarques gironines es van sumar ahir diumenge a la campanya Mulla´t que impulsa, des de fa 20 anys, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

L´acte central de la campanya a la demarcació es va celebrar a la piscina de la Devesa de Girona. La FEM hi va voler celebrar el vintè aniversari del Mulla´t convidant els assistents a un tall de pastís. La de la Devesa és una de les piscines que participen a la campanya des que aquesta va començar el 1994: «No hem fallat mai i no fallarem. Hem de recollir el testimoni de tota la gent que ha fet possible aquest compromís durant tants anys», remarcava fa uns dies Carles Puigdemont, alcalde de Girona, en la presentació del Mulla´t 2013.

Es tracta d´una acció lúdica i alhora solidària que busca promoure la participació ciutadana i la sensibilització social entorn a una malaltia, l´esclerosi múltiple, que actualment pateixen més de 7.000 catalans. La FEM destinarà els ingressos obtinguts a través dels donatius i de la venda de material commemoratiu de la jornada a oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals i serveis d´inserció i orientació laboral a les persones que pateixen aquesta malaltia neurodegenerativa. En total, 630 piscines d´arreu de Catalunya s´han sumat a la iniciativa.

Artur Mas també es va capbussar per l´esclerosi, en aquest cas a la piscina instal·lada al Palau Sant Jordi (Barcelona). Després de la remullada va subratllar que aquesta llarga trajectòria «diu molt del país i de la seva gent, que sempre es mulla en tots els temes solidaris a favor dels altres». En el conjunt de Catalunya, més de 600 piscines