L'acusat d'intentar matar un home tirant-lo des d'un tercer pis a Salt (Gironès) ha assegurat que va ser un cas de 'balconing'. Ovidio Theodor C., que s'enfronta a 8 anys, ha declarat que aquella nit la víctima va beure molt d'alcohol i va intentar sortir al carrer. El processat li va voler impedir perquè, segons diu, "anava molt borratxo i es podia posar en problemes". Per això, va bloquejar la porta amb un cadira. L'acusat sosté que, llavors, l'home va intentar baixar al carrer per la façana però va caure. La fiscalia, en canvi, creu que l'acusat el va empènyer balcó avall. L'acusació apunta que van començar a discutir perquè l'acusat va intentar mantenir relacions sexuals amb la dona de la víctima.

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns Ovidio Theodor C., un jove acusat d'intentar matar un compatriota empenyent-lo des del balcó d'un tercer pis situat al passeig dels Països Catalans de Salt. L'acusat, que s'enfronta a una pena de 8 anys de presó per una temptativa d'homicidi, ha negat l'acusació i ha assegurat que el jove va caure de forma accidental quan intentava baixar al carrer per la façana.

Segons el relat de l'acusat, la víctima i ell eren amics perquè eren originaris de la mateixa ciutat a Romania. Per això, quan li va dir que ell i la seva parella volien intentar provar sort i buscar una feina al país, els va acollir a casa seva, a Salt. La parella va arribar cap al 25 d'octubre, i es van instal·lar al pis de l'ara acusat.

Dos dies després, la nit del 27 al 28 d'octubre, els tres van començar a "beure molt d'alcohol" per celebrar el retrobament. Segons la versió de l'acusat, la nit transcorria amb normalitat fins que, cap a les 2 de la matinada, va sentir que la víctima i la seva xicota discutien a l'habitació que havia preparat per a ells. "Començaven a cridar i vaig anar-li a dir que es tranquil·litzés perquè sinó vindria la policia i jo no volia problemes", ha explicat l'acusat.

Llavors, assegura que la víctima li va dir que no es fiqués en els seus assumptes i va intentar sortir al carrer. Ovidio Theodor C. ha declarat que li va intentar impedir perquè va pensar que anava molt borratxo, que sabia parlar ni català ni espanyol i que probablement s'acabaria posant en problemes. Per impedir que marxés, declara l'acusat, va bloquejar la porta amb una cadira.

"Quan va veure que no podia sortir va anar al balcó i va començar a baixar per allà", ha assegurat el processat que diu que l'home es va ver mal quan va perdre l'equilibri i va caure. L'acusat nega que fos ell qui empenyés la víctima.

Sexe amb la dona

Segons la fiscalia, cap a les 2 de la matinada l'acusat es va apropar a la noia i li va proposar mantenir relacions sexuals. Aquesta proposició va provocar que la parella volgués marxar immediatament del pis, però no van poder perquè l'acusat ho va impedir.

Aleshores l'acusat i l'altre home van començar a discutir. Com que no hi havia manera que l'acusat deixés marxar la parella, la víctima va decidir anar fins al balcó a demanar auxili. Mentre cridava socors, el processat el va empènyer i el va fer caure daltabaix. Segons la fiscalia, quan l'acusat el va empentar tenia intenció de matar-lo.

Mentre queia, la víctima es va poder agafar durant uns instants al balcó del pis inferior i va poder esmorteir una mica la caiguda. Tot i això, finalment va caure al carrer des del tercer pis. La defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, sosté que si hagués estat víctima d'una empenta, per inèrcia, la víctima no hauria pogut frenar la caiguda agafant-la a la barana de cap altre pis.

Com a conseqüència de la caiguda, la víctima va patir lesions que van trigar deu dies en curar-se. Concretament va patir tumefacció en la regió mandibular dreta de la cara, erosió a l'espatlla esquerra, erosions al braç dret, hematoma a l'avantbraç dret, erosions a l'avantbraç esquerra, hematoma al peu esquerra i hematoma al genoll dret.

La fiscal Ovidio Theodor C. d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i d'un altre de coaccions i demana que el condemnin a 8 anys de presó i a pagar una multa de 7.200 euros. La defensa, en canvi, en demana l'absolució. El cas ha quedat vist per a sentència.