L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà despatxarà tres educadores de l'escola infantil "El tren petit", deixant el centre amb menys personal de cara al setembre, segons va denunciar el Comité de Treballadors en un comunicat. De fet, el comité parla de cinc persones, ja que el consistori no renovarà dues educadores que feien una substitució i també les compten.

L'alcalde, Òscar Aparicio, va admetre que es tracta d'uns acomiadaments a causa de dos factors. En primer lloc, perquè el nombre d'alumnes preinscrits ha disminuit de 137 a 130 nens aquest proper setembre. Això ha provocat -segons l'alcalde- que s'hagi de prescindir de tres persones i mitja, d'acord amb la relació entre el nombre de mestres per alumne. Les resta són el resultat del retorn de tres educadores que estaven de baixa per maternitat i ara tornen a treballar, obligant les dues educadores que hi havia aquest curs a abandonar els seus llocs de treball ja que no són necessàries per la ràtio d'alumnes preinscrits.

Davant d'aquests fets, el Comitè Unitari de Treballadors de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà es va posicionar totalment en contra i van dir que pensen donar "tot el suport legal i sindical que calgui en cada moment" a les cinc educadores, des d'al·legacions, recursos o concetracions.

El Comitè va expressar també les males relacions amb l'Ajuntament en el comunicat, afirmant: "se'ns fa palès, una vegada més, la postura tancada i intransigent de l'equip de govern per tal de trobar sortides menys traumàtiques a aquest fet". També es van mostrar preocupats per "aquesta continuada pèrdua de recursos humans" al·legant que en poc temps "tindrà efectes clars en la qualitat del servei que es ve desenvolupant fins ara amb uns nivells de qualitat força envejables".

No és la primera vegada que l'escola pateix retallades de personal. El 2012 l'Ajuntament ja va fer fora dues persones més del centre infantil, aixecant fortes crítiques per part del personal municipal i, especialment, del Comitè. El geriàtric de la ciutat també va ser un dels centres municipals que va patir acomiadaments.

Avui el Comitè té previst acudir en el ple municipal a les vuit del vespre, on es votarà aquest tema i es demana que hi assisteixin tots els treballadors municipals per "expressar la disconformitat amb les mesures del govern".