16 de juliol de 2013
16.07.2013

Les cabanes de Sant Hilari també es faran al País Basc gràcies al micromecenatge

El projecte té un pressupost de 350.000 euros i ja n'han recollit el 85% a través d'aportacions de petits inversors

16.07.2013 | 09:41
El País Basc veurà aviat cabanes com les de Sant Hilari Sacalm.

Els impulsors de les Cabanes als arbres de Sant Hilari Sacalm han impulsat un projecte per obrir un altre complex al País Basc. Enguany, han optat per fer una campanya de micromecenatge per aconseguir els diners suficients per fer realitat el projecte.

La campanya continua oberta però en tres mesos ha aconseguit reunir quasi 300.000 euros, el 85% dels diners que calen per fer realitat el complex, que estarà situat a prop de Bilbao i que comptarà amb deu cabanes muntades a dalt dels arbres, a uns 20 metres de terra, i que estaran entre les més altes del món. El projecte està valorat en 350.000 euros i la previsió és que les cabanes, que ja s'estan construint, estiguin acabades aquest any.

El somni de Karin van Veen i Manu Grymonpré, impulsors de Cabanes als arbres, de crear un nou complex al País Basc es farà realitat gràcies al micromecenatge. La campanya per finançar un altre allotjament amb cabanes fixades a les copes dels arbres ha convençut, fins al moment, una setantena de petits inversors que han vist en la iniciativa una manera segura d'invertir els seus diners i de participar en un projecte singular.
El centre, que ja s'està construint prop de Bilbao, té previst obrir les seves portes aquest mateix any.

Els impulsors del projecte van donar a conèixer la campanya de micromecenatge entre els clients de l'allotjament de Sant Hilari Sacalm i a través de la web. La bona acollida que ha tingut entre els clients ha soprès, fins i tot, als mateixos Karin i Manu, que recorden que la campanya continua oberta fins arribar als 350.000 euros necessaris per culminar el complex. Una xifra que esperen aconseguir tenint en compte que han obtingut prop de 300.000 euros en poc més de tres mesos.

El fet d'optar pel micromecenatge permet als impulsors del projecte no haver de buscar un soci inversor ni haver de recórrer a altres vies de finançament. "Són vies més impersonals i econòmicament menys avantatjoses", va reconèixer Van Veen que, en canvi, veu en el micromecenatge "una forma de finançar que permet treballar de forma molt més humana, ja que el tracte és entre persones i no entre entitats".
La inversió mínima en el projecte és de 1.000 euros durant tres anys. Per a aquesta aportació, la persona rep un interès anual del 4,5% i el dret a passar una nit per a dues persones en algun dels dos allotjaments. A partir de 20.000 euros, l'inversor obté, a més, una invitació per a ell i un acompanyant a la inauguració del nou establiment amb el vol, allotjament i una entrada al museu Guggenheim inclosos en el preu.

Cabanes a 20 metres

El complex se situarà a Zeanuri, a prop de Bilbao, i oferirà fins a una desena de cabanes de diferents dissenys que es muntaran en els arbres a uns 20 metres del terra i estaran entre les més altes del món. De moment, es preveu obrir aquest estiu amb quatre cabanes i un "caserío" que serà la recepció.

Els seus impulsors diuen que els boscos del País Basc són, pels seus arbres alts i robustos, dels pocs llocs de l'Estat que poden acollir un projecte d'aquest tipus, convertint-se en el lloc ideal.

Reserves a un any vista

Inaugurat el 2009, el centre Cabanes als arbres de Sant Hilari Sacalm, que compta amb una desena d'allotjaments, s'ha convertit en tot un fenomen que acumula reserves a un any vista. És precisament aquesta gran acceptació, sobretot entre parelles que volen provar l'experiència d'allotjar-se en una cabana sense llum ni electricitat, que ha portat als seus creadors a obrir un altre centre al País Basc, utilitzant l'experiència acumulada, tant en la gestió com en el disseny i construcció d'aquest tipus d'habitatges diferents a allò que tothom coneix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema