La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha demanat "urgentment" al govern de la Generalitat un augment de la dotació en beques menjador perquè les peticions per a setembre s'estan disparant.

Davant la constatació que moltes famílies a Catalunya estan patint una greu situació econòmica i que, com a conseqüència d'això, hi ha una realitat cada vegada més preocupant de nens mal alimentats o desnodrits, la FMC va mantenir el passat dia 12 una reunió per tractar d'aquest tema amb diversos representants d'ens locals adherits a la federació. Segons va informar ahir la federació mitjanant un comunicat, durant la reunió els assistents es van mostrar "molt preocupats per aquesta situació tan dramàtica i dura".

"Els nens són els que reben amb més duresa els efectes de la crisi, d'entre tots els sectors més castigats i afectats", va denunciar la FMC; lamentant que "el percentatge d'alumnes que té accés a una beca menjador és mínim, amb la qual cosa es constata que queden fora de la partida de beques un gran volum de nens que haurien d'entrar dins de la garantia de l'administració".