Tothom sap que el cervell és el motor, juntament amb el cor, que fa funcionar el cos humà. Els neuròlegs diuen que per allargar la vida amb qualitat aquest òrgan no s'ha d'aturar. Aquests especialistes solen posar l'exemple d'un vehicle mecànic que quan més temps estigui parat després més li costarà arrencar i de vegades no podrà fer-ho mai més perquè la bateria s'haurà assecat, el tub d'escapament oxidat i, en definitiva, per culpa d'altres problemes la seva vida haurà acabat. Espanya darrere de Japó és el país del món amb més longevitat. No és per res. Vivim en una Península i Illes òbviament tot envoltat de mar. Molt peix, clima majoritàriament temperat, productor i exportador de fruita. Tot molt saludable si amb la dieta s'equilibra ingerint altres aliments de necessitat.

Aquest pròleg ve al cas per la fira de manualitats de la gent gran celebrada recentment a Arbúcies. Els visitants van quedar sorpresos i meravellats pels articles que persones entre 65 i 90 anys de la comarca de la Selva són capaces d'elaborar. En el certamen organitzat per l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Arbúcies, en col·laboració amb l'Ajuntament, el Consell Comarcal, la Generalitat i La Caixa, es van presentar autèntiques obres d'artesania com brodats i pintures sobre vidre, ceràmiques i escultures, bijuteria i maquetes, entre altres objectes originals d'uns 175 autors, principalment dones, no joves però tampoc velles en pensament, lucidesa, temperament i imaginació. Ha estat la denominada XXI Fira-Exposició de la Gent Gran de la Selva que a la Plaça de la Vila va atreure molt públic i va originar una inusitada expectació.

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, va valorar positivament la iniciativa assenyalant que "a més d'ajudar a aquestes persones a desenvolupar un exercici físic i mental i a relacionar-se entre elles amb aquest tipus de projectes, tenen la satisfacció de mostrar al públic el resultat d'un treball laboriós, creatiu i digne d'admiració". Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, va assenyalar que aquesta classe d'exercicis "constitueixen una estimulació per portar una vida ordenada, activa i lluny de la solitud". L'alcalde, Pere Garriga, va afegir que "la celebració aquí de la fira honra un municipi que no deixa de recolzar a les persones de la tercera edat". Entra altres autoritats també va visitar el certament, Joan Garriga, conseller comarcal de Benestar Social i Família, actuant d'amfitrió, Lluís Danis, president de l'Associació de Jubilats i Pensionistes.