16 de juliol de 2013
16.07.2013

Un grup de balenes es passeja a pocs metres de les illes Medes

Membres d'un centre submarinista les van veure a la Pota del Llop i les van seguir fins a Begur

16.07.2013 | 09:47
Dos dels exemplars de rorquals que ahir al matí es van poder veure a pocs metres de les Medes.

Un grup de tres o quatre balenes es van passejar ahir al matí a pocs metres de les illes Medes. La notícia va córrer ràpidament entre els veïns del poble i alguns fins i tot les van veure de prop. Es tractava d'exemplars de rorquals comuns, segons van explicar els testimonis que les van veure, que van passar nedant per les Medes en direcció sud fins a l'alçada del cap de Begur.

Membres del centre submarinista el Rei del Mar de l'Estartit van ser els primers a veure cap a quarts d'onze del matí el grup de cetacis, que es passejava a només uns 50 metres de la seva embarcació. Es trobaven a la part nord de les Medes, a la Pota del Llop, i des d'allà van anar seguint amb diverses embarcacions els animals que nedaven en direcció sud. "Estàvem fent una immersió a la Pota del Llop i ens han passat per davant a només 50 metres. Altres vegades n'havíem vist, però mai tan a prop", va explicar un dels membres del Rei del Mar. "Eren tres o quatre i una d'elles era molt i molt gran", va afegir.

En veure els animals, van avisar el Parc de les Medes, que també van sortir a albirar les balenes. Segons van explicar des del Parc, es tractava de rorquals comuns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema