L'entitat ecologista Limnos va criticar ahir l'Ajuntament de Banyoles per deixar l'Estany descuidat durant els esdeveniments esportius, com ara el campionat estatal de rem que es va celebrar fa un mes. Els ecologistes van denunciar que la celebració d'aquest torneig "va deixar l'Estany empastifat de desenes d'ampolles de plàstic dels joves remers i acompanyants", i van afegir que aquest fet "es repeteix competició rere competició amb un Ajuntament que té els temes ambientals a la cua de les prioritats".

Limnos també va acusar l'Ajuntament de no comptar amb criteris ambientals a l'hora de valorar les ofertes dels concursos públics per gestionar el bar i la zona de bany dels Banys Vells i una guingueta a la Draga. Segons els ecologistes, "l'Ajuntament novament ha perdut una oportunitat per revaloritzar l'espai natural amb una aposta per l'ecocomerç o pels establiments valor afegit relacionat amb el medi ambient".

Per aquest motiu, Limnos va reclamar al consistori que acabi amb la "manca de compromís ambiental" a través de mesures de control quan es celebrin activitats esportives a l'Estany. Els ecologistes creuen que "no és incompatible fer activitats a l'entorn natural amb baix impacte ambiental, si es prenen les mesures adients, com ara es poden haver realitzat durant l'aplec de la Sardana a la zona dels desmais o l'Estunart a les Estunes".

Limnos es va oferir per participar en qualsevol comissió o grup de treball amb l'Ajuntament i els organitzadors esportius sobre la posada en marxa d'un projecte de sensibilització del territori. .