La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va emetre ahir a la tarda un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona de mesurament de les comarques de Girona. L'avís es va emetre en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de ?l'Aire, en el que s'informava que s'havia superat el llindar d'ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic, el nivell a partir del qual s'han d'activar les precaucions, als punts de mesurament de Santa Maria de Palautordera i del Montseny. Concretament, es va arribar a un valor de 185 mg/m3 en la mateixa franja horària al Montseny.

En les àrees on se supera el llindar, és possible que part de la població sensible, com ara malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants o gent gran; presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d'una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general. El punt a partir del que s'activen les alertes és quan se superen els 240 mg/m3 en una hora, i els consells de precaució s'extenen a tota la població.

En cas de superació del llindar com el que es va produir ahir a les comarques gironines, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica, com ara les persones amb problemes respiratoris, gent gran o nens petits, evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada o es ?realitzen entre les 12 del migdia i les sis de la tarda.