L'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres (APAPF) viu aquests dies dins de la polèmica, ja que la plataforma Salvem la Protectora l'acusa d'irregularitats per la manera d'actuar de la Junta Directiva. Ahir a l'entitat se li va sumar un altre incident quan un gos va atacar una treballadora del centre.

Des de primeres hores del matí, els gossos ja estaven esverats per la multitud de gent que hi havia a la Protectora. Cap a quarts d'una del migdia, quan la secretària del mateix centre es disposava a entrar a donar aigua als animals un se li va llançar a sobre.

La dona va entrar a una zona on hi havia els animals i va ser atacada per un gos llop a l'esquena. La resta dels voluntaris van haver d'entrar per separar l'animal de la dona, ja que aquesta no podia fer-ho pels seus propis mitjans.

Durant l'any, i més intensament durant els mesos d'estiu, la Protectora rep voluntaris per ajudar els treballadors fixos a realitzar les seves tasques i funcions dins de la Protectora. Ahir exactament van arribar 15 voluntaris i entre ells s'hi trobaven "nou nens menors que portaven allà des de les nou del matí", segons declara el president de la Protectora, Alberto Màrquez.

El gos ja pertanyia a la Protectora i va ser adoptat per una família alemanya. Després d'un cert període de temps, la parella va decidir retornar el gos a la Protectora al·legant que tenien problemes amb l'animal. Aquest tenia un comportament excessivament violent i no se'l podia arribar a controlar del tot. La dona de nacionalitat alemanya va dir que després d'intentar, amb diferents mitjans, calmar l'animal i que aquest tingués diferents incidents amb el marit, van decidir retornar-lo al lloc d'origen.

La Protectora després de rebre la informació donada per la família adoptiva va decidir ubicar el gos dins de la zona d'animals perillosos, separada de la resta. En declaracions a Diari de Girona, Alberto Màrquez va dir que a primera hora del matí el gos ja havia "estat tancat sol en una gàbia" per haver-se barallat amb un altre animal.

L'estat de la dona

La secretària del centre va rebre un seguit de mossegades i esgarrapades a l'esquena fetes pel gos llop. La dona va quedar estirada a terra mentre la resta dels voluntaris procedia a endur-se l'animal i a tancar-lo a la seva gàbia. Mentre la Protectora esperava que vingués la Policia i l'ambulància, la dona va perdre el coneixement.

Un cop van arribar els serveis policials i mèdics, aquests últims van agafar a la dona i la van traslladar amb llitera fins a l'ambulància. Mentre la policia es quedava a prendre declaració i a informar-se de l'incident que havia passat, l'ambulància traslladava la dona atacada cap a l'hospital de Figueres per poder realitzar les cures que corresponien.

A les tres de la tarda la dona sortia de l'hospital amb un diagnòstic de nou mossegades, d'entre 6 i 7 centímetres de profunditat, que quasi li toquen les costelles i el fetge.

Els metges van decidir no fer-li punts per evitar possibles ?infeccions. La policia ha manat a la Protectora mantenir el gos tancat sol en una gàbia. Per altra banda, els veterinaris procediran a decidir si el gos pot continuar a la Protectora o si és massa violent per estar-hi. En el cas que sigui així es procedirà a sacrificar-lo. Segons Màrquez aquesta solució és la que dicta la llei en aquests casos. Aquest ha conclòs dient que ells faran "el que diguin els veterinaris".