Finalment aquest juliol Palamós no podrà dur a terme el projecte "Pesca i Turisme" destinat a què les embarcacions pesqueres puguin transportar turistes. Aquesta iniciativa estava prevista per dur-se a terme els mesos de juliol i agost i aportar, així, uns ingressos extres als pescadors. Per problemes de calendari tot el projecte s'ha retrassat i des de la Confraria de Pescadors de Palamós encara no saben quan ho tindran llest, segons recull Ràdio Palamós.

El Patró Major de la Confraria de Palamós, Francesc Benaiges, va explicar que la intenció era anar fent proves el mes d'agost però encara no es tenen les assegurances per fer-ho possible. La resposta a per què no s'ha pogut fer és clara: "se'ns ha tirat el temps a sobre", va explicar Benaiges. A més, va afegir que els mesos de juliol i agost són molt productius pels pescadors i que si s'han de preocupar per tenir els vaixells a punt pels turistes perden un temps molt necessari per fer una bona temporada.

A Palamós hi ha una vintena d'embaracions interessades en aquest projecte. Totes elles són barques d'arrossegament i de pesca artesanal ja que les teranyines, en pescar de nit, en queden excloses.

La majoria de barques podran portar entre tres i sis tripulants cada una depenent del seu tamany. Juntament amb oferir la possiblitat de fer una volta pel mar, la intenció de la Confraria i del Museu de la Pesca de Palamós és que els turistes vegin com funciona un vaixell pesquer. Així aquelles persones alienes a l'ofici de pescador podrien veure com és el seu dia a dia gràcies al projecte.

També s'havia comentat la possiblitat que, juntament amb el viatge, es pogués fer un paquet conjunt que inclogui un àpat de peix, entrada al museu, visites guiades al port o d'altres activitats que s'han d'acabar de definir.

El major problema amb què es troben, fet que ha provocat principalment el retràs del projecte, són les assegurances. La de responsabilitat civil, per exemple, només cobreix els tripulants habituals del vaixell i ara s'ha d'extendre a la resta de passatgers eventuals que tindrà el vaixell.

Un altre punt pel qual s'han de preocupar és la seguretat de l'embarcació, fet que augmentarà els costos dels pescadors, ja que hauran de comprar kits salvavides i posar indicacions pels passatgers de què fer en cas d'enfonsament de l'embarcació, com es pot veure en els creuers.