El Banc dels Aliments de Girona busca la solidaritat dels turistes que visiten la Costa Brava, tal com va fer l'estiu passat per primer cop, organitzant un gran recapte de productes en el qual participaran una cinquantena d'establiments comercials situats en 17 municipis diferents. La campanya es realitza aquest cap de setmana i té com a objectiu aprofitar l'afluència de visitants a la costa gironina per tal d'ajudar els més necessitats.

La participació de botigues i comerços ha augmentat respecte la primera edició d'aquest recapte extraordinari, ja que s'ha passat d'una dotzena a més de cinquanta. La iniciativa es durà a terme demà i dissabte en establiments situats a Llançà, Cadaqués, Roses, Figueres -l'única població no costanera-, l'Escala, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Torroella de Montgrí i l'Estartit, Pals, Begur, Palafrugell, Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Blanes i Palamós; aquest últim municipi és l'únic en el qual el recapte no es farà el cap de setmana vinent sinó el primer d'agost -els dies 2 i 3-.

Voluntaris de les associacions benèfiques que treballen a cada població seran a les diferents botigues i supermercats per tal de recollir el menjar, que després es repartirà entre les persones més necessitats a través de les mateixes entitats; el Banc dels Aliments de Girona ho ha organitzat així perquè ha volgut implicar més en la seva iniciativa.

A cada establiment hi haurà un cartell que anunciarà la campanya en sis idiomes -català, castellà, anglès, francès, alemany i rus- i, mentre es dugui a terme, també s'entregarà un escrit en anglès, francès, alemany i rus que contindrà una sola frase: "Estem recollint aliments per a les persones necessitades d'aquest poble". Els principals tipus d'aliments que es demanen són llet, oli, conserves de peix i llegums secs.

La cadena de supermercats Mercadona és una de les que s'ha implicat en la campanya del Banc dels Aliments, a la qual s'han adherit els onze establiments que té oberts a la Costa Brava. En la darrera acció que aquesta entitat va organitzar per recollir aliments a Girona, el 30 de novembre i l'1 de desembre de 2012, als supermercats Mercadona de tota la demarcació es van aplegar 58.755 quilos d'aliments bàsics donats pels seus clients. D'altra banda, la cadena comercial va recordar que a l'abril va donar 12.000 litres de llet de la seva marca Hacendado al mateix Banc dels Aliments de les comarques de Girona, en compliment d'un conveni signat per les dues parts.