L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha ampliat la depuradora de Sils-Vidreres, fet que supososa un increment de la seva capacitat de tractament, millorant la qualitat de l'aigua residual tractada i adequant-la a les necessitats de sanejament actuals i futures.

Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a la inversió de 2,8 milions d'euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea. Ha servit per ampliar el bombament d'entrada, el tractament biològic per a l'eliminació de nitrogen i fòsfor i la decantació secundària, entre d'altres actuacions. Amb totes aquestes intervencions la planta passa d'una capacitat de tractament de 3.100 m3/dia a 3.600 m3/dia i també es produeix una millora en la gestió i el tractament dels fangs.

L'aigua tractada a la depuradora Sils-Vidreres es retorna al reg Sorrer (conca del riu Tordera), contribuint, d'aquesta manera, a la seva millora mediambiental. Així, l'aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

A data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana. Concretament a la Selva, una de les últimes depuradores que es van posar és la de Massanes, el passat maig.