L'empresa Cahors de Vilamalla, dedicada a la fabricació de material elèctric, ha presentat un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Davant de la davallada de comandes, la direcció ha decidit reduir la jornada un 20% a tota la plantilla, un total de 205 treballadors, que compensaran aquestes hores amb l'atur. La durada d'aplicació de l'ERO serà màxim d'un any i l'empresa es garanteix a abonar íntegrament les pagues extres i també pagar totes les vacances. L'assemblea de treballadors ha acceptat la proposta de l'empresa i està previst que dilluns se signi l'acord entre direcció i comitè. Aquest és el tercer ERO temporal que afronten els treballadors en quatre anys.

L'assemblea de treballadors de Cahors, a Vilamalla, va acceptar la proposta presentada per l'empresa per aplicar un nou ERO a tota la plantilla. És el tercer que afronten en quatre anys però, segons destaca el portaveu de la federació d'indústria de CCOO a Girona, Josep Serra, cap d'ells ha suposat l'acomiadament de treballadors sinó la suspensió de contractes.

Està previst que dilluns empresa i comitè rubriquin l'acord. Les condicions de l'ERO afecten a tota la plantilla -205 treballadors- durant un període màxim d'un any. Serra ha explicat que, en aquest cas, no hi ha suspensió de contractes sinó que s'aposta per reduir la jornada laboral. Els treballadors faran vuit hores menys a la setmana (un 20% menys) i, aquestes hores, les compensaran cobrant de l'atur.

Serra ha explicat que hi ha treballadors que s'han vist afectats també per anteriors expedients i han hagut d'apuntar-se a l'atur. Per això, s'ha arribat al compromís amb la direcció, sumant els tres ERO, cap empleat gastarà més de sis mesos. A més, l'empresa es compromet a pagar íntegres les pagues dobles i també les vacances. "Són punts que els treballadors han valorat positivament", ha esmentat Serra.

Cahors és una empresa francesa dedicada a la fabricació de material elèctric. El portaveu d'Indústria de CCOO reconeix que la seva activitat va molt lligada a la construcció i que, per tant, les comandes han caigut molt, sobretot al mercat interior. Serra ha destacat que fa anys que l'empresa treballa per obrir mercat a fora de l'Estat i que això "els ha salvat" i ha permès que els ERO presentats fins ara siguin temporals i no de rescissió de contractes. Ara bé, el comitè d'empresa ha demanat a la direcció que continuï amb aquests esforços per exportar per evitar que l'aplicació de més expedients.