L'associació Pinya de Rosa tem que l'espai protegit que defensen es pugui convertir en un cas similar al de Can Juncadella de Lloret de Mar. Segons va explicar l'associació, la propietat té la intenció de reformar la masia del Mas del Sol que hi ha a l'espai i fer una finca de luxe per a viure i des de l'entitat s'hi oposen. De fet, van més enllà i demanen una moratòria per a qualsevol actuació que es faci al paratge. Així ho van exposar dimecres al vespre en un acte per commemorar el desé aniversari de la declaració de Pinya de Rosa com a Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN).

"Volem impedir que es faci una obra d'aquest tipus", va afirmar Joan Mora, membre de l'associació al Consell rector de Pinya de Rosa. "Temem que aprofitin aquesta reforma per enderrocar part del patrimoni de la finca", va afegir Mora, que va comentar que es refereix a estructures que hi ha per la zona del jardí. Temen, doncs, que pugui ser un Can Juncadella dos, va comentar. "Se'ns ha filtrat, a més, que l'equip d'arquitectes que està fent el projecte és el mateix que a Can Juncadella", va apuntar. Mora va explicar que no coneix el projecte presentat ni els seus detalls, però saben que es pretén fer un habitatge de luxe aprofitant la masia existent. "Hem d'estar molt a sobre del projecte", va comentar Mora, que no descarta iniciar actuacions de protesta si es fan reformes amb les que no estan d'acord.

El Mas del Sol era l'habitatge on vivien la família Riviere, que eren els antics propietaris dels terrenys. Segons va recordar l'associació, l'any 2008 van ser quan els terrenys van canviar de propietat. Des d'aquell moment, segons l'associació, es van iniciar una sèrie d'actuacions, "gairebé totes de forma irregular", com la neteja forestal amb maquinària pesada, l'obertura de camins dins del bosc i la instal·lació d'un tancat perimetral que impedeix el pas de la fauna i limita la funció de corredor biològic. D'altra banda, asseguren també que s'han realitzat cremes de restes vegetals incomplint la normativa vigent i, darrerament, s'ha aprofitat el condicionament d'un aparcament per instal·lar fanals i tallar arbres de la zona boscosa més propera a la platja de Treumal.

L'associació està preocupada, perquè en no tenir el pla d'Usos tant reclamat creuen que la propietat pot aprofitar les escletxes que deixa l'actual llei d'urbanisme, que és "molt ambigua". Per tot plegat, doncs, volen una moratòria que impedeixi qualsevol actuació.