El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, han signat avui un acord perquè aquests últims s'adhereixin al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT). Trànsit vol aconseguir la seva màxima difusió i troben que la signatura d'aquest acord amb Figueres és una bona oportunitat. Aquest servei, posat en marxa el març del 2012, consisteix en una orientació a les víctimes i els afectats per algun tipus de sinistre viari. Isern ha destacat que "el servei assessora a aquelles persones que han patit un accident de trànsit perquè tinguin una àmplia cobertura i suport en tot allò que necessitin".

A més, tan la policia com els serveis municipals de la capital de l'Alt Empordà, s'encarregaran de facilitar la documentació i informació institucional sobre el SIAVT a aquells ciutadans que ho necessitin. Entre aquests documents s'hi pot trobar un telèfon gratuït (900·100·268) i la pàgina web del servei (victimestransit.gencat.cat).

Trànsit va decidir crear aquest servei per poder donar resposta a aquesta situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es troben normalment les víctimes.

Més tard, Isern es dirigia a l'Escala per signar el Pla Local de Seguretat Viària amb l'alcalde la localitat, Estanislau Puig. El municipi disposarà d'aquest pla a finals del 2013, amb el que Trànsit vol millorar la seguretat viària en l'àmbit urbà. Des de 2006 s'han redactat fins a 135 plans locals de seguretat viària, a més, aquest 2013 se'n preveu signar uns vint més. Sobre els objectius del pla, Isern ha destacat que "cal millorar els accessos a la població, les zones periurbanes i les zones escolars i incorporar nous vehicles com la bicicleta". L'Escala pretén disminuir un 20% el nombre d'accidents que tenen víctimes. Un factor clau a l'hora d'ocasionar-se sinistres és l'estacional, el municipi costaner registra més accidents durant la temporada d'estiu. A més, el tipus d'accidents més nombrosos són les col·lisions frontolaterals i els atropellaments.

Puig ha agraït l'assessorament de l'SCT en matèria de seguretat viària, ha afegit que "tenim vials que generen complexitat a l'estiu, quan multipliquem la nostra població". Una de les seves preocupacions i reptes pel proper estiu és crear un circuit segur per a bicicletes i millorar la senyalització.