El Departament d'Agricultura i la Diputació de Girona han pactat col·laborar per intentar garantir la viabilitat del centre de fauna dels Aiguamolls de l'Empordà, amenaçat de tancar després que Forestal Catalana anunciés un ERO que també afectaria treballadors d'aquest centre. Segons informa el Govern, el conseller Josep Maria Pelegrí i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, estudien tancar un conveni de col·laboració que permetria formalitzar el suport institucional i econòmic de la Diputació. De moment, el centre es mantindrà obert com a punt de recepció i primes auxilis d'animals i anirà recuperant l'activitat que havia desenvolupat fins ara.

L'objectiu de l'acord de col·laboració és intentar garantir la viabilitat del Centre, que de moment es mantindrà obert com a punt de recepció i primer auxilis, recuperar-ne l'activitat que venia desenvolupant fins ara i potenciar-ne alhora les activitats en aquells àmbits que siguin de mutu interès per a ambdues institucions.

En aquest sentit, durant els propers dies el vicepresident de la Diputació Miquel Calm mantindrà contactes amb el director general de Medi Natural i Biodiversitat Antoni Trasobares i tècnics d'ambdues institucions a fi de definir i consensuar els objectius, analitzar les possibilitats de col·laboració i definir el marc a partir del qual s'estructuraria el suport de la Diputació a l'activitat del centre en funció dels recursos disponibles.

El conseller Pelegrí ha traslladat al president de la Diputació l'agraïment del Govern de la Generalitat per aquest suport que posa de manifest "el compromís de la Diputació amb el territori i la capacitat de sumar en un context tant difícil com el que malauradament estem vivint".

Pelegrí ha remarcat la voluntat del Departament de recuperar l'activitat del centre si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics i, en aquest sentit, la disposició del Govern a analitzar les propostes que puguin plantejar-se per altres institucions, ens o entitats en aquesta mateixa línia.

Pressió social

L'entitat ecologista Iaeden anima a mantenir la pressió social per evitar que el centre acabi tancant o que continuï obert per amb un servei "de mínims" si només es manté un sol treballador.

La IAEDEN considera que és "del tot insuficient" la proposta actual de mantenir un sol treballador al centre (actualment en són 3) així com la pèrdua del servei veterinari i el seu tancament en festius. L'entitat ecologista creu que aquesta proposta segueix mantenint viva la possibilitat del seu tancament a curt termini.

Per això, Iaeden fa una crida a mantenir la pressió popular fins a assegurar-ne la seva viabilitat a llarg termini, així com una ràpida i sincera implicació de les diferents administracions. En aquests moments, l'entitat ecologista detalla que està fent accions per fer de pont entre administracions, particulars i empreses per trobar una solució econòmica immediat