El Club de Vela de Blanes vol retallar els terminis incials previstos i poder tenir enllestida la remodelació del port esportiu el juliol de l'any que ve. "Volem poder inaugurar l'obra coincidint amb la Festa Major de 2014. Aquesta és la nostra il·lusió", va destacar el president del Club de Vela, Amadeu Nualart. L'entitat va presentar el projecte d'obres dimecres i va anunciar la intenció de poder reduir els terminis, que en un principi eren de 14 mesos.

El projecte, que té un cost de més de 7 milions, remodelarà completament el port esportiu i l'adaptarà a l'actualitat, després que l'any passat el Club de Vela de Blanes guanyés la concessióper 25 anys. El projecte mantindrà el nombre d'amarradors que està sobre els 300. Però l'objectiu que s'ha buscat és adaptar-los a l'actualitat fent-los més grans -per a embarcacions d'entre 10 i 15 metres. També es renovaran tots els pantalans del port, que són les passeres on s'amarren els vaixells. I s'ampliaran les instal·lacions de terra per donar més amplitud a l'Escola de Vela i posar un gimnàs i spa.

Una altra característica destacada és la integració que es farà entre la ciutat i el port, amb cinc vies de comunicació. Una de les vies principals serà una passera de vianants d'ús públic adossada a la zona de la platja que confluirà en una placeta amb un mirador que enllaçarà amb el futur nou lloc d'atracament dels creuers turístics. De fet, el mur que hi havia ja s'ha enderrocat. Una altra via de comunicació -especialment pensada per a les persones amb mobilitat reduïda- serà un ascensor que comunicarà l'esplanada amb el nivell de dalt del passeig.

Reducció a l'estiu

Les obres, que van començar fa unes setmanes, ara es concentren en treballs més aviat interns, ja que el Club de Vela Blanes ha arribat a un compromís amb l'Ajuntament de Blanes perquè el ritme de construcció no interfereixi en el període més fort de la temporada turística. Així, el compromís preveu que no hi hagi cap tipus de contaminació sonora, de pols ni de brutícia de les aigües de bany. I no hi haurà pas de camions. A partir del setembre, però, la maquinària es tornarà a posar en marxa per acabar el juliol de l'any que ve. El president del Club va avançar també que tenen més actuacions previstes -no incloses en el projecte- per ampliar el bar i el restaurant, però que encara no tenen tancades.