Fa temps que la Junta de Comerç de Figueres està preocupada per la manera d'actuar de l'Ajuntament en qüestions de mobilitat. Figueres ha vist canvis constants en tancaments de carrers o ocupació de la via pública. "Ens hem mantingut públicament callats per prudència i lleialtat mentre oferíem la nostra col·laboració a l'equip de govern per tal de treballar plegats en benefici del sector comercial, el turístic i la ciutat en el seu conjunt", ha explicat la Junta. Alhora els hi han demanat que els mantinguessin informats i que els donessin l'oportunitat de participar en els processos que es du?guin a terme respecte al sector turístic i comercial, com la mobilitat i l'aparcament.

Tot i això, en els nous plans pels carrers de Figueres, l'Ajuntament no ha informat a la Junta dels canvis que hi podria haver. La Junta reclama que l'equip de govern ha decidit tirar endavant "modificacions que afecten greument la mobilitat de la ciutat sense donar-nos cap tipus d'informació, ni demanar-nos cap tipus d'opinió". Alguns dels canvis que s'han vist aquests dies a Figueres és el tancament del carrer Concepció, les obres de la Plaça del Gra o la modificació de la circulació a la plaça Catalunya.

L'illa de vianants

Tot i així, la Junta ha volgut aprofitar l'avinentesa per manifestar el seu orgull envers el centre de vianants de la ciutat. També han recordat, però, que el comerç de Figueres és molt més que l'illa de vianants i que han de valorar les necessitats de tot el sector.

Segons la Junta, la sensació de gran part del sector comercial és que l'Ajuntament sembla que vulgui "enfonsar el comerç local". La Junta entén que el centre no és "el millor camí per creuar la ciutat" però demanen que abans de prendre determinades decisions s'ha d'acabar el pla de rondes i s'han d'habilitar els aparcaments dissuasius necessaris. Per últim, la Junta exigeix a l'Ajuntament la revisió total de totes les actuacions fetes duran aquest últim any en relació a la mobilitat de la ciutat. També demanen que l'entitat sigui consultada per tal que es puguin exposar les afectacions que creuen que produiran als seus comerços.