La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) va tancar ahir l'estada d'estiu que per primer cop es celebrava a Figueres. Un centenar de joves músics de la formació, d'entre 16 i 20 anys, es van concentrar al Teatre Municipal el Jardí on van oferir al seu públic l'últim concert de l'estada.

Durant aquesta setmana, els components de la JOCG han rebut les classes de la mà de diversos professors i del prestigiós director, Jaime Martín amb qui han preparat el concert final.

A més d'aquesta audició, l'estada d'estiu de la JOCG a Figueres s'ha complementat cada dia amb un recital musical a càrrec dels integrants de la JOCG i també de la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Jorcam), sota la direcció de Sergio Alapont, i de la Jove Orquestra de Figueres (JOF), encapçalada per Jordi Picorelli.

Ahir a les 10 de la nit, els joves músics de la JOCG van interpretar l'obra Illes Medes, del gironí Juli Garreta, i la Simfonia número 1 en Re major, Tità, de Gustav Mahler. L'any passat es va interpretar la Simfonia núm. 5 de Txaikovski i Calidoscopi simfònic, de Montsalvatge.