El Departament d'Ensenyament ha aturat l'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora, de Fontcoberta, sense previsió de represa quan falten poques setmanes de feina perquè l'alumnat hi pugui fer classe. L'Ajuntament ha demanat, en nom propi, de l'associació de mares i pares d'alumnes i de la direcció del centre, una reunió amb la consellera Irene Rigau "per fer-li entendre la urgència" d'acabar les obres, tal com va afirmar l'alcalde, Joan Estarriola.

Els treballs es van aturar a finals d'abril per problemes econòmics de la constructora i, llavors, el director territorial d'Ensenyament va assegurar al Consistori que es buscava una altra empresa perquè continués les obres aquest estiu. D'acord amb això, al setembre encara s'hi estaria treballant però els espais d'ús per als alumnes ja s'haurien acabat i el nou curs podria començar a l'edifici ampliat; amb la previsió d'acabar definitivament les obres a l'octubre.

En vistes que no es reprèn l'ampliació del centre, l'Ajuntament ha demanat explicacions als Serveis territorials d'Ensenyament, que dijous van confirmar que ignoraven quan es podrà acabar i ni tan sols si s'hi tornarà a treballar aquest any. L'única certesa amb què van sortir de la reunió és que, quan hi hagi diners per fer-ho, l'Alzina Reclamadora i l'escola de les Preses -en una situació similar- seran els primers centres educa?tius on actuarà el Govern a les comarques de Girona.

Ahir, l'alcalde va expressar "impotència, tristor i decepció" per una situació que va atribuir a una mala gestió. Estarriola va afirmar que "aquesta obra és d'una necessitat fora de dubtes" i va alertar que, a partir de setembre, l'escola no tan sols seguirà en uns barracons insuficients des de fa temps sinó que, a més, tindrà un pati mig ocupat pel material de les obres. El batlle va remarcar que l'estructura ja està feta i que falta condicionar les tres aules grosses, el menjador i la cuina; "amb tres setmanes estaria", va lamentar.

Per deixar clara la necessitat d'ampliar l'edifici escolar -una obra reinvidicada des de fa anys i que no ha deixat d'acumular retards-, l'alcalde va assegurar que Fontcoberta té "unes perspectives de creixement brutals" perquè en els últims cinc anys s'hi han instal·lat 100 famílies noves que, amb tota probabilitat, faran augmentar el nombre d'infants a la població.