20 de juliol de 2013
20.07.2013

Palafrugell crea la seva primera "zona 30" al barri del Mas Mascort

Amb aquesta mesura es volen evitar accidents i fer que el veïnat sigui més segur ja que es tracta d'una zona molt transitada

20.07.2013 | 06:30
També s´ha repintat tota la senyalització horitzontal del barri.

L'Ajuntament de Palafrugell ha creat la primera "zona 30" del municipi, una actuació integrada dins del Pla de Millora de Barris, que limita la velocitat de circulació a 30 quilòmetres/hora, per pacificar la circulació a la zona del barri del Mas Mascort i la seguretat del veïnat, prioritzant el trànsit de vianants i ciclistes sobre els vehicles.
La nova zona es troba al costat de la principal via de sortida de la zona nord de la població, amb una intensitat de trànsit diària superior als 10.000 vehicles. A la via de sortida, en hores punta, es generen retencions de trànsit i una gran part dels conductors, per evitar les cues, travessaven pel mig del barri, causant molèsties als veïns.
El problema s'agreujava per la circulació d'un gran nombre de camions que provocaven que els veïns, per por a patir desperfectes als seus vehicles, aparquessin amb dues rodes sobre la vorera, dificultant el pas de vianants. Per ordenar aquesta zona, a més d'ubicar la senyalització horitzontal i vertical corresponent, s'han modificat diversos sentits de trànsit del barri i s'ha limitat la circulació de camions a càrrega i descàrrega o per accedir als seus garatges.
Paral·lelament a l'ordenació de la "zona 30", s'ha procedit al repintat de tota la senyalització horitzontal del barri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema