Les pluges han tornat a fer acte de presència aquest dissabte a les comarques gironines, aquest cop però sense provocar danys com els d'ahir. Protecció Civil de la Generalitat manté en fase de Prealerta el Pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya per les pluges que podrien allargar-se fins a la propera matinada al terç nord de Catalunya. Les precipitacions d'aquesta tarda i vespre han estat intenses a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, i el Servei Meteorològic preveu que l'episodi de pluges es podria allargar fins a les dues de la matinada en alguns punts. Protecció Civil demana que s'estigui atent a l'evolució de l'episodi per les possibles afectacions, sobretot, quan descarreguin al litoral i prelitoral gironí per si es repeteixen les incidències de divendres.

Protecció Civil recomana que la ciutadania prengui les mesures d'autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals. Es pot seguir l'evolució del temps a través dels comptes de Twitter: @meteocat i @emergenciescat

També es recomana precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. També cal tenir precaució en cas que les pluges vagin acompanyades d'aparell elèctric. En aquests casos s'ha d'evitar situar-se sota d'arbres o de torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.