L'entitat IAEDEN considera que el pla de mínims per al Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà és "insuficient", ja que "no garanteix la seva continuïtat a mitjà termini". L'entitat considera que la pressió popular de les darreres setmanes ha aconseguit fer reconsiderar la decisió presa pel Departament d'Agricultura de tancar el centre, però creu que és "del tot insuficient" la proposta actual de mantenir un sol treballador en el centre (ara en són tres) així com la pèrdua del servei veterinari i el seu tancament en festius.

"Aquesta proposta segueix mantenint viva la possibilitat del seu tancament a curt termini, n'augmenta la precarietat i n'impossibilita la modernització", assegura l'entitat. I la portaveu de la IAEDEN, Bàrbara Schmitt, va anar més enllà: "aquesta proposta sols n'allarga l'agonia però en cap cas n'evita la defunció".

Davant la situació actual, doncs, IAEDEN fa una crida a mantenir "la pressió popular" fins a assegurar-ne la seva viabilitat a llarg termini, així com "una ràpida i sincera implicació" de les diferents administracions. L'entitat va recordar que en aquests moments està fent de pont entre les parts per una solució.

Acord amb la Diputació

Precisament ahir, el Departament d'Agricultura i la Diputació de Girona van anunciar que han arribat a un acord de col·laboració per intentar garantir la viabilitat del centre de fauna. Segons el Govern, el conseller Josep Maria Pelegrí i el president de la Diputació, Joan Giraut, estudien tancar un conveni de col·laboració que permetria formalitzar el suport institucional i econòmic de la Diputació. De moment, el centre es mantindrà obert com a punt de recepció i primes auxilis d'animals i anirà recuperant l'activitat que havia ?desen?volupat fins ara.

L'objectiu és intentar garantir la viabilitat. Així, van anunciar que durant els propers dies es mantindran contactes a fi de definir els objectius, analitzar les possibilitats de col·laboració i definir com serà el suport. El conseller va remarcar la voluntat del Departament de recuperar l'activitat del centre si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics.