L'Ajuntament d'Olot en els darrers dies, ha obert rases als carrers del centre de la ciutat per tal de deixar-les preparades per rebre la xarxa de fibra òptica pública. Han excavat al carrer Major (Biblioteca Marià Vayreda), al passeig d'en Blai (Teatre Principal) i carrer Sant Rafel (Institut de Cultura). Segons fonts de l'Ajuntament, en breu s'adequaran els conductes de serveis de l'avinguda de França, que condueix fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

La línia que ha de dur la xarxa de fibra òptica pública (concedida a Telefònica) ha sobrepassat els túnels de Bracons i ara, segons l'Ajuntament, es treballa en paral·lel al carril bici de les Preses. No obstant, les mateixes fonts han indicat que l'entrada en servei de la xarxa de fibra òptica entre els edificis públics d'Olot no es farà fins d'aquí a uns mesos, abans del 2014.

Mentre la fibra òptica pública fa camí, l'Ajuntament procura per a la connexió de les empreses dels polígons a la fibra que proporciona Telefònica de manera privada. Fonts del municipi indiquen que no hi ha regles i que el preu s'estableix segons negociacions. Així, hi ha diferències entre els usuaris. Per evitar diferències i assolir bons preus, l'Ajuntament promou unions empresarials. Així, fa pocs dies els empresaris del polígon del Pla de Baix es van reunir amb membres del consistori olotí a la casa de la vila.