La Policia Local de Roses (Alt Empordà) ha denunciat sis músics de carrer i ha comissat els seus instruments -tres guitarres, dos acordions, un teclat i varis amplificadors- per actuar a la via pública del municipi sense tenir els corresponents permisos per poder dur a terme aquesta activitat de forma legal. L'operatiu policial es va fer el 18 de juliol passat arran de les queixes rebudes de diferents clients i establiments de restauració i després de reiterats avisos a aquests músics sense resultat. Des de l'Ajuntament, s'ha donat a conèixer aquesta actuació tot dient que no es descarten noves actuacions ja que l'objectiu és "eradicar" aquestes pràctiques "abusives i il·legals" a la via pública.

Amb aquesta actuació, l'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Roses vol dissuadir les persones que actuen de forma il·legal a la via pública per tal que formalitzin la seva activitat i respectin l'actual normativa, recollida en l'ordenança reguladora d'ocupació del domini públic en activitats hostaleres i comercials d'aquest municipi. Aquesta normativa, entre d'altres aspectes, contempla i regula les actuacions musicals al carrer, tot vetllant perquè les mateixes es realitzin en les condicions adequades i no suposin cap greuge per a establiments ni clients, segons ha informat en un comunicat l'Ajuntament de Roses.

La Policia Local va identificar i denunciar els músics de carrer el 18 de juliol passat després de reiterats avisos sobre la seva activitat il·legal i sense aconseguir resultats, segons el consistori. El dispositiu, que va acabar amb sis denúncies i el comís del material que utilitzaven -tres guitarres, dos acordions, un teclat i varis amplificadors-, va estar motivat per les queixes rebudes de clients i establiments de la restauració, sobretot bars i restaurants amb terrassa. No es descarta que es facin nous operatius policials similars.