L'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir en el ple municipal quedar-se l'aval que va dipositar la constructora de la nova biblioteca per intentar acabar els darrers detalls i poder-la obrir l'any que ve. L'equipament està pràcticament acabat, tot i que falten alguns detalls i el mateix pas del temps ha fet malbé alguns punts. L'empresa va fer fallida i el consistori considera que no va complir el contracte que tenia, de manera que ara decideix queda-se l'aval d'uns 35.000 euros. Amb els diners, intentarà acabar la instal·lació.

Els tràmits per fer l'obra es va iniciar fa més de 8 anys i en fa gairebé dos, l'obra està aturada. Segons consta en l'acord de ple que es va aprovar, l'Ajuntament ha reclamat en diverses ocasions a la constructora que complís les seves obligacions i en veure que no ha estat així ha decidit quedar-se l'aval i executar les obres que falten. Amb aquests diners, l'Ajuntament preveu acabar repassos de l'edifici i parts que s'han deteriorat amb el temps que porta sense obrir-se. Així, segons va explicar l'alcalde Pere Espinet, es farà un repàs de pintura i s'arreglaran parts on ha saltat la paret.

Un cop fetes les reparacions que manquen, encara faltaran alguns elements per poder obrir la biblioteca, segons va destacar l'alcalde. En aquest sentit, Espinet va explicar que mancarà posar tot el mobiliari -que podria tenir un cost d'uns 20.000 euros-; els equips informàtics -28.000 euros més-; i fer algunes certificacions i escomeses elèctriques, que encara estan per fer.

Un cop realitzat tot això, el consistori ja estarà en disposició de poder obrir la biblioteca. "Esperem que es pugui obrir durant el 2014", va afirmar Espinet. De tota manera, va alertar que no s'obrirà si no hi ha els diners necessaris. "Ja ens agradaria obrir ja, però des d'intervenció ens diuen que només podem fer aquelles coses que tenen partida pressupostària suficient, no com es feia abans", va afirmar Espinet.

Una planta oberta

L'alcalde va explicar que quan tinguin tota la instal·lació acabada, només podran obrir una de les tres plantes de l'edifici, ja que els recursos no els permeten tenir tota la infraestructura en funcionament. "Per obrir les tres plantes necessitaríem tres treballadors més el cost de manteniment i de neteja i no podem", va afirmar Espinet, que va recordar que amb el pla d'ajust no tenen permís per contractar més personal.

Espinet va destacar que el cost de manteniment mensual serà d'uns 8.000 euros i ara se'ls fa difícil poder tenir aquests diners.

L'alcalde va avançar que intentaran obrir tota la instal·lació quan les finances municipals millorin. "Quan vinguin temps millors, ja intentarem obrir les tres plantes de la biblioteca", va afirmar.

Per altra banda, el ple d'ahir també va aprovar el plec de clàusules per posar a subhasta la nau 1 de les Burés per un preu de sortida de 207.000 euros. Es tracta d'una mesura per intentar alleugerir les dificultats econòmiques per les quals passa el municipi. El Govern ha decidit posar a subhasta aquesta nau, després d'oferir-la a la Generalitat i a diversos particulars i que no l'acceptessin.