L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha reconegut que l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) és l'única entitat de voluntaris municipal d'aquest àmbit concret i, d'aquesta manera, l'AVPC queda vinculada funcionalment a l'autoritat municipal de Protecció Civil.

La signatura del conveni entre l'Ajuntament i l'AVPC va tenir lloc ahir al vespre a la Sala Gòtica de l'ens. Es tracta d'un document de col·laboració voluntària i desinteressada en tasques de protecció civil dins el municipi de Castelló d'Empúries. A l'acte hi va assistir l'alcalde de la població, Xavier Sanllehí (CiU) i el president de l'AVPC, Marc Vidal. La secretària municipal també va ser testimoni de l'acte.

La signatura va anar acompanyada també del nomenament dels voluntaris que actuaran en aquest àmbit a la població. El nomenament comptava amb la presència de l'alcalde, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Puerto i el cap de la Policia Local del municipi, el sots-inspector Antonio Pérez.

L'AVPC col·laborarà amb Castelló en matèria de prevenció i suport durant determinats esdeveniments del poble, temes de formació i serveis d'informació. També, contempla la col·laboració en cas de situacions no previstes i que es requereixi l'ajuda dels voluntaris.

Per a l'associació, la signatura d'aquest conveni comporta un enfortiment de la cultura de la prevenció que dona fermesa al projecte de l'entitat.