El passeig d'Empúries està en obres per tal de refer un tram de la passera interior de fusta fins a reforçar la duna litoral, camuflar els contenidors i ampliar els espais per aparcar bicicletes. De la passera interior s'han refet més d'un centenar de metres, els que comuniquen la plaça de la Neàpolis amb la platja del Moll Grec. L'objectiu municipal és anar actuant progressivament sobre el conjunt de les fustes del passeig.

Part de les fustes que s'han tret s'han reutilitzat per crear un sistema de protecció de la duna litoral a la zona del Rec del Molí per fer que la sorra quedi a la zona de duna i que de mica en mica vagi creixent la vegetació pròpia d'aquests sistemes i la consolidi.

D'altra banda, també s'ha decidit concentrar els contenidors d'escombraries en cinc punts del passeig i camuflar-los amb una tanca de fusta, de manera que el seu impacte visual sigui molt menor.

Finalment, el projecte també inclou la creació de 24 nous espais d'aparcabicicletes.

"Apostem per un tractament el màxim de natural d'aquest entorn del passeig i creiem que aquestes actuacions suposen una millora important", remarca el regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez.