Un motorista va morir ahir a la Cerdanya després de xocar contra un vehicle tot terreny a Das. Els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar la vida al conductor de la motocicleta. L'accident suposa el setè motorista mort a les carreteres gironines durant aquest any 2013.

Els fets van produir-se ahir passat un quart de deu del matí, quan per causes que encara els Mossos d'Esquadra investiguen es va produir l'accident entre els dos vehicles. Tot indica que el tot terreny, un Nissan Terrano, va voler girar a l'esquerra i fer un canvi de direcció a la carretera GIV-4033 en concret al punt quilomètric número 5. Però tot d'una, en aquesta via que uneix diferents localitats de la Cerdanya com Alp i Das, una motocicleta que hi circulava va impactar frontalment contra el vehicle.

A conseqüència dels fets, va resultar mort el conductor del vehicle de dues rodes. La víctima mortal és José Ramón C.O., de 55 anys i es veí de Prats i Sansor, una localitat de la Cerdanya lleidatana.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del sinistre passats pocs minuts d'un quart de deu del matí i s'hi van desplaçar amb sis patrulles de la policia catalana, quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat, l'helicòpter medicalitzat iuna ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot i l'assistència mèdica, els efetius no van poder fer res per salvar la vida del veí de la Cerdanya, que va morir en l'impacte frontal amb el vehicle tot terreny.

L'accident tampoc va suposar problemes a la xarxa viària de la Cerdanya. LA GIV-4033 és una carretera secundària que uneix Urtx, Alp i Das, entre d'altres pobles de la Cerdanya gironina.

Segon mort en vuit dies

Fa poc més d'una setmana, un altre motorista moria a la xarxa viària de Girona. En concret, un veí de Girona de 61 anys va perdre la vida el 21 de juliol a la nit després de sortir de la carretera i caure en un torrent mentre conduïa una motocicleta per la carretera secundària GIV-5313 que uneix els municips de Sant Gregori amb el de Canet d'Adri. L'home va morir a l'acte i els efectius d'emergències que s'hi van traslladar tampoc van poder fer res per salvar-li la vida, com en el cas de Das.

Amb la víctima mortal d'ahir a la comarca de la Cerdanya, ja són set els motoristes morts en carreteres de la província de Girona. Una dada negativa perquè ja s'ha assolit la mitjana anual de persones mortes a Girona conduint aquest vehicle de dues rodes. Aquesta se situa en les set anuals si es comparen dades dels últims 12 anys a la demarcació.

Durant l'any passat hi va haver fins a onze motoristes que van perdre la vida a la xarxa viària de les comarques gironines. Es tracta de la pitjor xifra dels últims cinc anys a la província pel que fa a la sinistralitat en motoristes.