La soprano Ainhoa Arteta, que actuarà el 4 d'agost en el festival de Cap Roig, participarà en un projecte solidari de l'Obra Social La Caixa per invertir part de la recaptació del seu concert en l'adquisició d'una ambulància per a la població del municipi de Palafrugell.

Aquesta localitat és l'escenari de la prestigiosa cita musical de la Costa Brava i els seus responsables han implicat a Arteta en aquesta iniciativa, que tindrà a la Creu Roja com beneficiària, segons que han explicat a Efe fonts de l'organització de l'esdeveniment artístic.

El festival de Cap Roig arrenca aquest divendres amb l'actuació del grup català Manel i, el 4 d'agost, Ainhoa Arteta, considerada la soprano espanyola més aclamada de l'actualitat, oferirà un concert acompanyada del baríton Juan Jesús Rodríguez.

El programa inclou obres de Mozart, Puccini, Cilea, Leoncavallo o Verdi amb Marco Evangelisti al piano en una proposta lírica de primer nivell.

A més, aquesta actuació inclou aquest complement solidari, pel que Ainhoa Arteta cedirà una part de la recaptació per a alcanzar la xifra necessària per a la compra de l'ambulància que ampliï la xarxa sanitària d'urgències local.

La Caixa s'ha sumat a l'objectiu i ha obert un compte de microdonacions que permetrà sumar-se a la iniciativa a qualsevol persona disposada a aportar un euro a aquesta causa.

Aquesta entitat financera s'ha compromès a més a que totes les contribucions que es realitzin a través d'aquesta via se sumaran íntegrament a la part de la recaptació del concert destinada al projecte solidari, sense incloure cap tipus de despesa estructural.

Fins i tot les donacions es poden realitzar a través de missatges de telefonia mòbil amb la paraula clau CAPROIG per facilitar la consecució de l'objectiu solidari.

El director del festival, Juli Guiu, s'ha mostrat en declaracions a EFE convençut que Ainhoa Arteta obtindrà el repte que s'ha marcat d'aconseguir una ambulància per a la Cruz Roja de Palafrugell.

Guiu ha destacat el valor d'una acció d'aquest tipus i el benefici que suposa per al municipi que acull la cita de Cap Roig i per a tota aquesta zona de la Costa Brava.