23 de juliol de 2013
23.07.2013

Unió evita comprometre's amb el "sí"

Pelegrí anuncia que els democristians esperaran a "conèixer la pregunta" per decidir si hi estan a favor o en contra

23.07.2013 | 09:14

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va evitar ahir pronunciar-se sobre si Unió farà campanya pel "sí" o pel "no" en el cas que es faci la consulta al 2014. Malgrat que Pelegrí va anunciar que els democristians treballen perquè el referendum es faci l'any vinent, no va concretar quina serà la posició d'Unió fins que es conegui la pregunta. Però, Pelegrí, que també és conseller d'Agricutura, va remarcar que l'objectiu és el que marca programa de govern d'UDC I CDC i un pacte amb ERC: que el referèndum es faci el 2014.

CDC va assenyalar ahir al matí que preveu de tenir la pregunta i la data de la consulta d'autodeterminació al desembre i intentar celebrar-la en el segon semestre de 2014. El representant d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va constatar que Unió treballa també amb el mateix objectiu, sense concretar data. Però el també conseller d'Agricultura va ser evasiu a l'hora de respondre sobre el posicionament d'Unió Democràtica en la campanya. "Volem saber la pregunta i ja decidirem si és sí o és no", va indicar. Va afegir que Unió vol el "màxim de consens", intentar integrar el màxim de partits i veure qui participa en el procés.

Per altra part, Unió va explicar ahir la situació dels dos militants que van ser acusats de gravar Josep Antoni Duran Lleida en una assemblea intercomarcal. Un dels dos militants que va gravar el discurs del president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja ha demanat disculpes per escrit a la militància. Segons va indicar el president del partit a Girona, Joan Cañada, han donat de termini fins a finals de juliol a l'altre militant perquè es pugui disculpar. Si no ho fa, estudiaran quines accions legals poden emprendre.

Els dos homes que, segons el partit, van gravar el discurs de l'assemblea del passat 21 de juny -on Duran es mostrava molt crític amb ERC i qüestionava el procés de transició nacional de Mas- ja van presentar la baixa voluntària del partit. Cañada espera que l'altre militant presenti les disculpes per donar l'assumpte per tancat i evitar la denúncia.

La gravació que dos militants d'Unió van fer d'un discurs del líder d'Unió davant l'assemblea general de la intercomarcal d'Unió a Girona continua portant cua. El president del partit a Girona va informar que un dels dos militants que consideren que va fer la gravació del discurs ja ha demanat disculpes per escrit. En aquest cas, va detallar que si la militància es "dóna per satisfeta" amb les disculpes el tema es donarà per tancat.

Durant aquell discurs, a porta tancada i sense presència de mitjans de comunicació, el líder del partit va qüestionar el procés de transició nacional endegat pel Govern d'Artur Mas i va assegurar que ERC no té "ni puta idea" de governar. Duran i Lleida també va carregar contra alguns mitjans de comunicació, com Rac1 o TV3, a qui va acusar "d'aplanar" el camí a ERC.

Cañada va remarcar que la gravació va ser un fet "trist i lamentable" i tots dos van reconèixer els fets "verbalment" però el partit els ha exigit una disculpa per escrit si no volen ser denunciats. Segons va detallar, el partit dóna de termini al segon militant fins a finals de juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema