Un total de 24 joves provinents de diferents països del món participen aquests dies al camp de treball d'arqueologia que s'està duent a terme al castell de Montsoriu. En aquest camp de treball els joves estan treballant en l'excavació d'unes estances de prop de 50 metres quadrats a la zona est del castell, al costat del pati d'armes. "De moment, el que s'ha trobat és el terra original del castell. Un mosaic de terracota", va avançar el responsable de Cultura, Joan Garriga.

"És una bona troballa, tot i que en algun dels anys anteriors es van descobrir objectes molt importants com una vaixella sencera de l'època, per exemple", va explicar Garriga, que va afegir que esperen que amb els dies que queden encara es pugui fer alguna troballa més. De fet, els joves van arribar el 15 de juliol i continuaran treballant fins el 29 d'aquest mes, de manera que encara hi ha dies perquè es pugui fer algun descobriment més. Els joves s'allotgen a la mateixa zona del castell.

Es tracta de la 21a edició d'aquest camp de treball d'arqueologia, un dels més antics del país, que se celebra des de l'any 1993. En l'edició d'enguany hi participen joves d'entre 18 i 28 anys provinents de Bèlgica, Canadà, Corea, Japó, Bielorrússia, República Txeca, França, Itàlia o Rússia, entre altres.

El camp de treball està organitzat pel Consell de Joventut d'Arbúcies i compta amb la direcció arqueològica dels tècnics del Museu Etnològic del Montseny i amb el suport del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva. "És molt important que gent de tot el món vingui a treballar i s'interessi pel castell de Montsoriu. Ens fa molta il·lusió", va destacar Garriga.

Per altra banda, el tècnic de Cultura, Joan Carles Codolà, va explicar que es preveu reprendre les obres de restauració -ara aturades per manca de subvencions- quan arribi una subvenció de mig milió d'euros aprovada per la UE, a través dels fons Feder.