La recerca del veí de Campdevànol de 72 anys desaparegut des de dilluns continua sense resultats. Ahir a mig matí, els Mossos d'Esquadra van rebre l'autorització judicial per poder triangular la posició del telèfon mòbil del ?desaparegut. L'última posició que els va indicar és que el mòbil havia estat funcionant a la zona de Queralbs i és per on se'l va estar buscant durant el matí.

En la recerca a banda de patrulles dels Mossos així com la unitat de Muntanya del cos policial que hi ha al Berguedà, també hi participen els Bombers de la Generalitat, La Policia Local de Campdevànol, així com voluntaris de Protecció Civil de la mateixa localitat.

Francisco Vila té 72 anys i està desaparegut des de dilluns. L'home pateix una demència i el matí del dilluns se l'esperava a l'hospital de Campdevànol però no s'hi va presentar.

Aquest fet va provocar que el personal sanitari del centre de dia de l'equipament hospitalari donés l'alerta de la seva desaparició i van informar dels fets als Mossos d'Esquadra, que van desplegar el protocol necessari per fer la recerca de l'home.

El fet que pateixi una demència com és l'alzheimer és el que podria haver provocat la seva desorientació.

Des de llavors, els equips de rescat es troben rastrejant la zona més propera de Campdevànol. Vila és veí de la localitat però nascut a Campelles. De fet, és la zona d'aquest municipi on se'l va estar buscant durant el dilluns també, però sense resultats satisfactoris.

Ahir a la tarda en canvi, la recerca es va ampliar també en direcció a l'àrea de Ribes de Freser i també es va rastrejar de nou Campelles i Campdevànol perquè sembla ser que l'última zona on Francisco Vila va ser vist el diumenge passat és en una carretera propera a la localitat. La recerca de Francisco Vila, si no hi ha cap canvi, es reiniciarà avui cap a dos quarts de deu del matí per part dels serveis de rescat.

A la demarcació de Girona, aquest mes va desaparèixer un altre ancià i el resultat de la recerca finalment va ser positiu. Es tracta d'un home de 75 anys que va desaparèixer el 7 de juliol a Llorà (Sant Martí de Llémena) i i se'l va localitzar dos dies després en una zona de difícil accés i boscosa. El van poder trobar gràcies a la trucada d'un veí que havia sentit crits en una zona propera.