El grup municipal d'Unitat i Progrés Municipal (UPM), a l'oposició a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, proposarà una moció al proper ple perquè s'exigeixi a la conselleria d'Empresa i Treball la suspensió de les inspeccions a entitats esportives fins que no es regularitzi i defineixi el marc jurídic de les relacions de treball, col·laboracions i voluntariat als clubs i entitats esportives. UPM porta aquesta moció al ple arran de les inspeccions que ha realitzat la Seguretat Social i que ja ha suposat quantioses multes per a entitats esportives.

El portaveu d'UPM, Lluís Coll, ha manifestat que considera que els ajuntaments catalans "han de prendre la iniciativa i no deixar sols els clubs i les associacions davant d'aquesta greu situació". UPM sosté que "es tracta d'una problemàtica que s'ha d'aclarir de seguida", i afegeix que "cap ajuntament responsable pot permetre que es posi en perill la riquesa de la xarxa associativa del seu municipi". Així, conclou Coll que és "hora de mullar-se des dels governs municipals per tota aquesta gent que ha dedicat temps, il·lusions i capacitats per enriquir la gran xarxa associativa del nostre país".

Com consta a l'exposició de motius de la moció, UPM creu que la normativa s'ha d'adaptar "a la realitat del teixit esportiu del nostre país, ja que si es dóna compliment estricte a la normativa en matèria de seguretat social serà la fi de l'esport català, perquè l'estructura esportiva a casa nostra es sustenta gràcies a moltes persones que, de manera altruista fan que es pugui tirar endavant l'activitat diària de l'esport". Així, reclama a la Generalitat que negociï amb l'Estat una adequació de la legislació laboral en l'esport amateur i el voluntariat esportiu.