25 de juliol de 2013
25.07.2013

Detenen 43 persones acusades de frau a la Seguretat Social a Girona

Els detinguts formaven part d'un entramat empresarial que hauria estafat un miliò d'euros a la Seguretat Social

25.07.2013 | 10:11

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut 43 persones que formaven part d'un entramat empresarial acusat d'estafar un milió d'euros a la Seguretat Social. El frau consistia en un conjunt d'empreses que sense comptar amb una activitat comercial aparent acumulaven un intens moviment de treballadors entre elles. Els seus responsables captaven els suposats treballadors, principalment de nacionalitat magrebina, que eren donades d'alta a la Seguretat Social per un període suficient per, després, accedir a les diferents ajudes i prestacions públiques, així com per poder regularitzar el permís de residència.

A canvi d'aquest contracte fictici, els treballadors abonaven unes quantitats que oscil·laven entre els 400 euros mensuals en concepte de vida laboral i els 1.000 euros per contracte en cas de regularització d'estrangers. També es van detectar casos en els quals el responsable d'aquest entramat empresarial contactava amb empresaris individuals per tal que contractessin al seu nom empleats ficticis.

Els Mossos d'Esquadra van poder ubicar el responsable de la trama, un empresari amb domicili a la Bisbal d'Empordà el qual havia donat d'alta, de forma irregular, més de 160 treballadors.

Els detinguts estan acusats dels delictes de falsificació documental, frau a la Seguretat Social i afavoriment de la immigració clandestina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema