Desprès que el promotor de l'Illa del Fluvià anunciés la setmana passada la seva intenció de començar les obres de la base nàutica a l'octubre, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha que qualsevol actuació en aquest espai, com ara la instal·lació de pantalans als canals, "requereix la tramitació d'una concessió nova que a dia d'avui no existeix". En aquest sentit, el consistori recorda que qualsevol projecte que es vulgui presentar en aquests terrenys, catalogat com a sòl no urbanitzable, requeriria de "la tramitació i l'aprovació prèvia per part de les administracions competents". Per tot això, l'ajuntament ha assegurat que aturarà qualsevol obra que es faci sense l'autorització corresponent.

L'Ajuntament de Sant Pescador ha sortit al pas aquest dijous de les informacions que apuntaven a un imminent inici de les obres a la base nàutica de l'Illa del Fluvià. Unes obres que segons el seu promotor, Víctor Latorre, consistien en arreglar els canals i voreres existents, reparar un dàrsena trencada i instal·lar uns pantalans.

Doncs bé, el consistori, en una nota, afirma que l'aprofitament de la l'amina d'aigua dels canals amb la instal·lació de pantalans requereix la tramitació d'una concessió nova que a dia d'avui no existeix. En aquest sentit, la nota aclareix que l'ajuntament resta a l'espera que la Generalitat emeti una resolució sobre la compatibilitat urbanística i, per tant, si s'escau l'autorització del Projecte de rehabilitació de les dàrsenes i dels canals del Fluvià Nàutic.

La nota també recorda que els terrenys on es vol construir estan classificats des de el 2003 com a sòl no urbanitzable, el que obligaria abans de l'inici de les obres a la tramitació i aprovació prèvia per part de les administracions competents, que en aquest cas són la Generalitat i el mateix ajuntament.

Així, l'ajuntament assegura que no està tramitant cap Pla Especial al respecte, especialment perquè per fer-ho la Generalitat hauria d'aclarir d'una manera expressa la compatibilitat dels usos i aprofitaments que es proposen amb el planejament municipal i supramunicipal vigent a l'actualitat.

Sobre la possibilitat de construir un càmping de baixa densitat respectuós amb el medi ambient amb uns 200 bungalous, el consistori assegura en la nota que no està treballant en la modificació del PGOU que actualment impedeix la construcció de nous equipaments d'aquest tipus al municipi.

Per tot això, la nota deixa clar que el consistori aturarà de manera immediata qualsevol obra, treball o instal·lació que es realitzi sense l'autorització o el títol habilitant corresponent.