L'Ajuntament de Palafrugell i el de Begur aprovaran en breu el conveni que ha de permetre finalitzar el vial de circumval·lació del municipi palafrugellenc. Aquest tram que falta passa íntegrament pel terme municipal de Begur, motiu pel qual és necessari aquest acord entre els dos ajuntaments. També queda escrit en aquest conveni que les indemnitzacions per l'ocupació de terrenys en territori de Begur i la construcció del tram de circumval·lació que falta aniran a càrrec del municipi de Palafrugell. En aquest sentit, el batlle palafrugellenc Juli Fernández (PSC) ha manifestat que el cost global serà d'uns 800.000 euros, la meitat dels quals els pagarà l'Ajuntament i la resta l'hauran d'aportar els propietaris dels sectors palafrugellencs adjacents al vial.

Fernández ha explicat que la voluntat del govern palafrugellenc és començar l'obra durant l'any que ve. El batlle ha volgut destacar que, "possiblement, es tracta de l'obra estratègica més important que hagi fet l'Ajuntament". Juli Fernández ha subratllat la importància que tindrà la construcció d'aquest darrer sector per al trànsit local: ha de millorar la mobilitat interna (sempre ha estat molt problemàtica) i ha de connectar tots els punts del poble. En aquest sentit, Fernández afirma que tancar aquest acord entre els dos ajuntaments ha estat fruit de la voluntat política i del fet que "els dos pobles hem entès que es bo per a tots dos".

De fet, l'alcalde de Begur, Joan Català (CiU), afegeix que els veïns d'Esclanyà, nucli del terme municipal begurenc, també en sortiran beneficiats ja que tindran una sortida més ràpida sense haver d'entrar a Palafrugell. Joan Català ha concretat que l'acord entre les dues parts no ha tingut cap problemàtica i que ara toca veure quin serà el traçat del vial de circumval·lació.