El grup municipal de CCSA, a l'oposició a l'Ajuntament de Calonge, ha presentat tres al·legacions a la concessió de l'antic escorxador a l'Associació Cultural Islàmica al Hikmat perquè en converteixi part en un centre de culte. El regidor del partit, David Llensa, ha reiterat el requeriment de transparència política. El ple del passat mes de maig va aprovar inicialment el plec de clàusules administratives que han de regir l'adjudicació d'aquest espai, amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i ERC), els vots en contra de PSC, CCSA i SAI i l'abstenció del PP.

Segons ha explicat Llensa, en una de les al·legacions destaca la necessitat que l'entitat receptora de la concessió (de 50 anys) disposi dels mitjans econòmics per preservar el valor patrimonial de l'antic escorxador, així com l'eficàcia de construcció del projecte d'adequació de l'espai concedit per ús cultural i religiós. Llensa reclama en la següent al·legació que s'obri un procés informatiu i de consulta entre les entitats del municipi sobre la durada la concessió, atès que les que reben les altres associacions són inferiors (en aquest sentit, l'oposició i el soci de govern ERC van coincidir que 50 anys de concessió eren excessius; l'alcalde Jordi Soler els va justificar ja que la inversió de l'entitat ronda entre els 700.000 i 900.000 euros).

Finalment, CCSA vol que s'investigui políticament la denúncia que un dels seus membres va fer de presumptes instruccions de vot d'una persona de l'entorn de CiU a membres del col·lectiu magrebí durant les eleccions municipals del 22 maig del 2011. Segons la denúncia, el marit d'una membre de la llista de CiU donava, presumptament, instruccions de vot a veïns d'origen magrebí al col·legi electoral del pavelló de Calonge. Arran de la queixa del denunciant, ho hauria seguit fent a fora. La denúncia va ser corraborada per quatre testimonis i va passar al jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols, però, segons va informar Soler al ple de maig, el jutjat l'havia arxivat "per falta de consistència de proves". Llensa hi insisteix políticament i demana que no es prosegueixi amb la concessió fins que s'aclareixi què va passar. CiU nega els fets de la denúncia, rebutja la vinculació amb la concessió de l'antic escorxador i defensa que aquesta cobreix la necessitat d'un col·lectiu.