L'alarma no parava de sonar i ells seguien dins la fàbrica intentant obrir calaixos fent palanca. Els Mossos d'Esquadra els van enxampar a l'acte i els dos homes no van oposar resistència. Allà mateix van ser detinguts, acumulant d'aquesta manera un nou antecedent a la nombrosa quantitat que acumulen. Sempre pel mateix: delictes contra el patrimoni.

Els lladres, dos veïns d'Olot de 41 i 47 anys, van intentar accedir a la fàbrica forçant-ne una de les portes. El primer intent no va reeixir així que van buscar un altra porta. Aquesta sí va cedir però al mateix temps que s'obria feia saltar l'alarma, que donava l'avís a l'encarregat del sistema de protecció i emetia un estrident so que se sentia a força distància.

Els delinqüents anaven per feina i no es van fer enrera pel soroll. Volien fer un cop ràpid i van anar directament a la zona d'oficines a rebentar calaixos per endur-se els diners que hi poguessin trobar. Confiaven que seria un cop ràpid però no van passar ni cinc minuts que els Mossos d'Esquadra van personar-se a la fàbrica. Allà mateix van sorprendre els individus mentre feien palanca per fer saltar el pestell d'un calaix.

No van ser a temps de posar-se els diners a la butxaca, ni tan sols les ulleres que havien intentat furtar del cim d'una taula. En sentir els policies cridant-los van tirar les seves eines i van deixar-se detenir sense oposar resistència.

El robatori frustrat va tenir lloc entre la una i les dues de la matinada a la zona de la carretera de les Tries. Els lladres no se'n van sortir i van acabar de passar la nit dormint a les garjoles dels Mossos d'Esquadra.

Es tracta de delinqüents coneguts per la policia. Són habituals i molt bregats en els delictes contra el patrimoni, ja sigui robatori a l'interior de vivenda, de vehicles o altres tipus d'assalts. En aquesta ocasió, no van parar de cometre errors des del primer moment i això va permetre la seva ràpida captura.

La fàbrica d'adobatge de pells només va haver de reparar la porta que havien forçat els delinqüents. A l'interior, no havien provocat cap més destrossa que l'intent de rebentar els calaixos de les oficines per treure'n els pocs diners que s'hi guardaven i altre material divers.