Fontcoberta vol demostrar la necessitat demogràfica de l'ampliació de l'escola, que té les obres aturades des de finals d'abril i quan faltaven poques setmanes per acabar-se els espais per poder-hi fer classe. Un altre argument amb el qual l'Ajuntament vol convèncer el Departament d'Ensenyament perquè reprengui els treballs és el malbaratament econòmic que suposa mantenir-los aturats, després de la inversió que hi ha realitzat. I encara una altra raó: la deixadesa que suposa i les molèsties que causa a Melianta.

D'acord amb l'associació de mares i pares d'alumnes de l'escola Alzina Reclamadora, l'Ajuntament està preparant un dossier amb dades que avalin els seus arguments davant la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Després d'haver-li demanat una entrevista a través del diputat d'ERC Pere Bosch, l'alcalde, Joan Estarriola, espera parlar en breu amb Rigau.

Pel que fa al creixement demogràfic de Fontcoberta, l'alcalde va explicar que des del 2007 es ve registrant "una progressió de 22 a 25 criatures anuals, hem passat de 1.200 a 1.400 habitants".

Respecte la situació creada per l'aturada de les obres, Estarriola va destacar les molèsties per als veïns de la urbanització Ciutat Jardí, amb espais ocupats per material de construcció, un herbassar fruit de l'abandonament dels treballs o un carrer tallat que obliga a anar a la carretera per accedir al pavelló, a més de la inhabilitació d'una pista esportiva que es va construir perquè fos un equipament escolar durant l'horari lectiu i d'ús veïnal la resta del temps. A més, el batlle alerta del risc de robatori -per exemple a una cuina pràcticament acabada- en una zona que no està vigilada.

L'alcalde defensarà davant Rigau que s'enllesteixin les aules i els espais imprescindibles per començar les classes, entenent que calgui esperar un mesos per als despatxos o la biblioteca.